Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren prvi deo pogona nove nemačke fabrike "Leoni" u Nišu, treće u Srbiji (FOTO-VIDEO)

rssBookmark and Share

29.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je svečano u Nišu otvorio deo završenog pogona fabrike nemačkog proizvođaač kablova i kablovskih sistema za automobilsku i druge industrije "Leoni", u kojoj će kada fabrika krene punom parom da radi, biti zaposleno 2.200 ljudi.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Ovo je treća "Leonijeva" fabrika u Srbiji, pored Prokuplja i Doljevca, a prva u Nišu.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

"Kompanija Leoni postala je najveći poslodavac u Srbiji i trenutno zapošljava 5.700 ljudi, a zaposliće još 2.200 ljudi u Nišu" rekao je predsednik Vučić i dodao, da se nada se da će oni sagradidti i četvrtu fabriku. .

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Obilazeći proizvodni pogon predsednik Vučić je od direktora "Leonija" u Srbiji Klemensa Saksa dobio simbolično set prvih žica, koje su danas izašle sa trake u novoj fabrici u Nišu.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

"Znam da imate druge ponude, kao od naših prijatelja u Meksiku, ali ponavljam Srbija će ponuditi najbolje uslove kao i do sada" reako je Vučić, obrativši se direktoru Klemensu Saksu, pokušavajući da ga animira u duhovitom maniru za izgradnju četvrte fabrike "Leoni" u Srbiji.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Ovaj deo fabrike je nakon postavljanja kamena temeljca, otvoren u roku od pet meseci. Kada će biti završen ostali deo pogona, za sada se ne zna, ali se pretpostavlja da će se radovi okončati tokom jeseni.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Za sada će biti zapsleno 140 ljudi, a do kraja 2018. godine još 1.000

U novoj fabrici, površine od oko 22.000 metara kvadratnih proizvodiće se kablovski setovi za automobile marke BMV (BMW).

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Otvaranju su još prisustvovali i izvršni potpredsednik kompanije "Leoni" Ralf Maus, stalni zamenik ambasadora Nemačke Aleksandar Jung, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Bulatović je u nadahnutom "epskom" maniru rekao da su se u 12. veku sastali nemački i srpski kraljevi Fridrih Barbarosa i Stefan Nemanja u Nišu uz najveće počasti, i dodao da "Služeći se takvim primerima treba da gradimo bolju budućnost za naše narode i države".

VIDEO: AKORD MEDIA - JUŽNA SRBIJA INFO

video...

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Aleksandar Vučić   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Leoni   BMV   kablovi   Marko Čadež   Stefan Nemanja   Fridrih Barbarosa   Goran Knežević   Klemes Saks   Ralf Maus
@avucic @juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima