Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirotski tekstilci od sutra rade

rssBookmark and Share

Pirot 01.10.2014. Tanjug

Više od 1.300 zaposlenih u kompaniji "AHA Mura Prvi maj" iz Pirota odlučilo je da se sutra vrati na posao, nakon štrajka koji je trajao od četvrtka.

Pirotski tekstilci od sutra rade

Radnici ove kompanije, koja je u vlasništvu slovenačke "AHA Mure", juče su izašli na ulice nezadovoljni činjenicom da tri meseca nisu primili plate, a od juče su im neoverene i zdravstvene knjižice.

Nakon sastanka predstavnika svih sindikata sa radnicima, dogovoreno je da se sutra ipak nastavi sa radom, tako što će se raditi šest, umesto osam sati, kaže poverenik ASNS sindikata u toj fabrici Vladica Marinković.

"Šest sati ćemo raditi umesto osam i tako će biti sve dok se nešto ne promeni, a očekujemo da dobijemo informacije iz ministarstava u Beogradu, gde se pregovara sa bankama. Nadamo se ipak da će za dva tri dana ceo ovaj problem da se reši pozitivno i da će fabrika nastaviti normalno da radi", kazao je Marinković.

Pirotska fabrika postala je deo stečajne mase "AHA Mure" od kako je ova fabrika odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti, gde je sedište kompanije, otišla u stečaj.

Komentara: 0


#   Pirot   Prvi Maj Pirot   AHA Mura   tekstil   Vladica Marinković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima