Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

5.200 dinara po hektaru, kao podsticaj za poljoprivrednike u Toplici

rssBookmark and Share

Prokuplje 07.03.2019. Južna Srbija Info

Na osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu da ostvare podsticaje u ukupnom iznosu od 5.200 dinara po jednom hektaru. Za biljnu proizvodnju, podsticaji iznose 4.000 dinara po hektaru, a za dizel gorivo, 1.200 dinara po jednom hektaru.

5.200 dinara po hektaru, kao podsticaj za poljoprivrednike u Toplici

Zahtevi za ostvarivanje podsticaja u biljnoj proizvodnji podnose se jednom godišnje, u periodu od 1. marta do 30. aprila.

-Zahteve za ostvarivanje ovih podsticaja, poljoprivrednici mogu da dobiju na šalterima Uprave za trezor u Prokuplju ili u prostorijama Poljoprivredne stručne službe. Da bi ostvarili ovo pravo, poljoprivrednici bi trebalo prilikom registracije i obnove gazdinstava da daju tačne podatke o obradivim površinama na osnovu kojih se ostvaruju podsticaji za biljnu proizvodnju, izjavila je savetodavac u PSS Ivana Obradović i dodala da regres za dizel gorivo iznosi 20 dinara po jednom litru, odnosno da se po jednom hektaru regresira 60 litara goriva.

Prema njenim rečima, poljoprivrednici, na osnovu Pravilnika, nisu u obavezi da skupljaju račune za kupljeno gorivo, već će se isplata vršiti na osnovu upisanih podataka o obradivim poljoprivrednim površinama.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su najavili da će se, nakon podnošenja zahteva za regresiranje dizel goriva, sredstva na namenski račun poljoprivrednicima uplaćivati u roku od nekoliko dana.

Komentara: 0


#   Prokuplje   poljoprivreda   subvencije   gorivo   pšenica   PSS   Uprava za poljoprivredu   povrtarstvo   Ministarstvo poljoprivrede   Poljoprivredna stručna služba
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima