Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinac: Grad pokosio jagode

rssBookmark and Share

Aleksinac 19.05.2015. Južna Srbija Info

Skoro sav zasad jagoda uništen je od grada koji pre par dana pogodio Aleksinac.
Naročito su pogođena sela Žitkovac i Tešica.

Jagode, Foto ilustracija:  www.aleksinacradio.com
Jagode, Foto ilustracija: www.aleksinacradio.com

Zbog nedostatka protivgradne opreme i loše organizacije skoro 90 odsto zasada jagoda uništeno je od grada, koji je pre nekoliko dana zahvatio okolinu Aleksinca.

Poljoprivrednici su sada u teškom položaju. Ne znaju da li da obnavljaju zasad ili ne. Parcele sa jagodama nisi osigurali, jer kako kažu nisu imali sredstva za to.

Sama opština Aleksinac nema poseban fond za nadoknadu štete od nepogoda i još uvek se ne zna da li su protivgradne rakete ispaljene ili ne, niti ko je odgovoran.

Oni su poslali "komisiju" za procenu štete, ali jedino što će moći da urade je da pošalju izveštaj resornom ministrastvu.

Takođe, zbog promene zakona i obaveze da strelci moraju da budu ugovoreni radnici, opšptina Aleksinac strelce više neće moći da plaća, bez obzira da li je novac obezbedila.

"Jagodarima" za sada ostaje samo da gledaju u nebo, pošto ovaj problem očigledano zahteva širu akciju svih relevantnih činioca. 

Komentara: 0


#   Aleksinac   poljoprivreda   nevreme   Žitkovac   jagode   grad   Tešica   protivgradna zaštita   uništen   Opština Aleksinac
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima