Južna Srbija Info

Dani vina u Prokuplju: Pilo se i vino i rakija (Foto)

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.02.2014. JužnaSrbija.Info

Pila se domaća vina i ljuta rakica po kojoj je ovaj kraj i poznat

Dani vina u Prokuplju: Pilo se i vino i rakija (Foto)

Udruženje vinogradara „Toplica“ iz Prokuplja po drugi put je organizovalo manifestaciju pod nazivom „Dani vina“ Prokuplje 2014. Na ovoj privredno kulturnoj manifestaciji svoja vina izložili su proizvođači iz mnogih prokupačkih sela, kao i proizvođači iz pojedinih sela Žitorađe i Merošine.

Otvarajući ovu manifestaciju predsednik prokupačkog udruženja Slobodan Stojanović rekao je da je dobro što se sve veći broj mladih počeo baviti vinogradarstvom i proizvodnjom kvalitetnog vina.

- Očigledno je da se iz godine u godinu povećavaju površine pod vinogradima. Na ovaj način vinogradari nastoje da Prokuplje ponovo, kao nekada, bude prepoznatljivo po proizvodnji kvalitetnih sorti grožđa i vina, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, rekao je Stojanović koji se u ime udruženja zahvalio rukovodstvu lokalne samouprave i Javno komunalnom preduzeću Tržnice što su svestrano pomogli da se ova manifestacija održi.

Predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković izjavio je da lokalna samouprava i u ovim izuzetno teškim ekonomskim uslovima nastoji da u granicama svojih finansijskih mogućnosti pomogne razvoj poljoprivrede, pa i vinogradarstva.

- U odnosu na prošlu, ove godine okupio se veći broj mladih vinogradara, što daje nadu da će površine pod vinovom lozom iz godine u godinu biti veće, rekao je predsednik Opštine.

Mnogobrojni posetioci ove manifestacije i ljubitelji dobrog vina kod izlagača su mogli da probaju i da kupe različite vrste vina i rakije po kojoj je inače ovaj kraj i poznat.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Ljubiša Đurković   predsednik   vino   manifestacija   predsednik opštine   lokalna samouprava
@


 


[ Dodaj komentar ]