Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naučno stručni skup „Dani šljive Blace 2016“

rssBookmark and Share

Beograd 15.08.2016. Južna Srbija Info

U okivru manifestacije Dani šljive, u petak 19. avgusta održaće se naučno stručni skup u svečanoj sali restorana „Emona 2“ u Blacu, sa početkom od 12 časova, na kojem će biti održana predavanja iz oblasti gastronomije, ekologije i voćarstva.

Naučno stručni skup „Dani šljive Blace 2016“

Predavači će biti eminentni stručnjaci te će svoje predavanje imati i Akademik prof. dr Rade Biočanin iz Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti Beograd sa prijavljenom temom „Srbija na putu ka EU uz geografsko pozicioniranje regija eko gastronomskih resursa“.

Kako je ranije najavljeno, naučno stručnom skupu prisustvovaće predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac koji će zajedno sa predsednikom opštine Blace predstaviti rezultate konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije opštine Blace.

Na skupu će govoriti i Maja Petrović, autorka bloga „Vitki gurman“ koja će nakon predavanja pripremati jela sa šljivom za sve učesnike skupa na štandu mladih kuvara srednje škole Blace na kojem će se predstaviti i grad Vodnjan iz Istre sa maslinovim uljem sa kojim će se prirpemati salata sa šljivama kao i njeno uklapanje sa vinima blačke vinarije „Doja“.


#   Beograd   Blace   ekologija   dani šljiva   Vlade Divac   naučni skup   voćarstvo   gastronomija   Fondacija Ana i Vlade Divac   Emona restoran   srednje škole   Maja Petrović   Dani šljive 2016  
@FondacijaDivac @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima