Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova priznanja vinima „Topličkih vinograda“

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.02.2018. Južna Srbija Info

Na devetom Sajmu vina i vinogradarske opreme, koji je od 22. do 25. februara održan u Beogradu, među 160 izlagača iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Republike Srpske, Bugarske, Makedonije, Grčke i drugih zemalja zapažene rezultate postigla su vina prokupačke vinarije „Toplički vinogradi“.

Nova priznanja vinima „Topličkih vinograda“

Kao i na prethodnim, i na ovoj renomiranoj privrednoj manifestaciji  vinarija vina „Topličkih vinograda“ iz prokupačkog sela Gojinovac, čiji se vinogradi prostiru na površini od oko 50 hektara ocenjena su najvišim ocenama. Njihova vina kvalitetom, bukeom i aromom oduševila su kako žiri tako i mnogobrojne ljubitelje vina.

Stručni žiri ovogodišnjeg sajma je za kvalitet vina srebrenu medalju dodelio crvenom vinu „Gvozdeni puk“ berbe 2013, a bronzanu belom vinu “Epigenija Merlot“ berbe 2015.godine.

Menadžer u „Topličkim vinogradima“ Dragan Kovačević rekao je da je u ovoj renomiranoj vinariji kvalitet proizvodnje grožđa i raznoliki sastav kao i originalna vina na prvom mestu.

-Sva naša proizvodnja podređena je kvalitetu što je doprinelo da u poslednjih par godina određene količine vina izvozimo i van granica naše zemlje na probirljivo tržište zapadane Evrope i sveta, izjavio je Kovačević.

Komentara: 0


#   Prokuplje   vino   Gvozdeni puk   Toplički vinogradi   Gojinovac   Dragan Kovačević   Sajam vina i vinogradarske opreme
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima