Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Porodična farma konja i magaraca

rssBookmark and Share

Aleksinac 14.04.2016. Dragana Sotirovski, RTS

U Mozgovu kod Aleksinca porodica Cvetković na seoskom imanju čuva deset konja i trideset tri magarca. Njihov osamnaestogodišnji sin Jovan namerava da ostane na selu jer, kako kaže, veruje da je proizvodnja zdrave hrane sigurna budućnost.

Porodična farma konja i magaraca

Nema posla koji Jovan ne može da uradi na porodičnoj farmi na kojoj je krdo konja i magaraca. Iako se školuje za rad na računarima, glumi i aleskinačkom pozorištu i voli izlaske, nije mu kaže teško da životinje nahrani, da im počisti i prošeta ih.

Deset hektara imanja, koliko Cvetkovići obrađuju, nedovoljno je za proizvdnju hrane za ove životinje, tako da im poslednjih petnaest godina u pomoć priskaču prijatelji.

Magarac Zećko težak 400 kilograma čuva imanje. Nedavno je dobio i prinovu, pa Cvetkovići sada imaju 33 magarca od kojih, iako su u Srbiji retkost, samo za jednog primaju subvenciju države.

Ljubav prema ovim životinjama za sada nadmašuje profit, pa Cvetkovići ne prodaju, ni mleko, ni meso magaraca, ali, kako Jovan reče, planiraju da pokrenu sajt o svojim životinjama.

www.rts.rs, Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   Mozgovo   stočarstvo   magarci   Cvetković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima