Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rakić najavio otvaranje hladnjače u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.03.2016. Aleksinačke vesti, Radio Aleksinac

Zamenik predsednika Opštine Aleksinac, Čedomir Rakić, najavio je otvaranje nekadašnje Pikove hladnjače za prvi maj.

Čedomir Rakić, Foto Radio Aleksinac
Čedomir Rakić, Foto Radio Aleksinac

Prema njegovim rečima, ovaj objekat će biti jedan od najsavremenijih u južnom delu Srbije. U hladnjači bi posao trebalo da pronađe najmanje 100 radnika, dok bi više od 1000 kooperanata u novom investitoru imalo pouzdanog poslovnog partnera.

- Ono što je sigurno jeste da će hladnjača početi da radi 1. maja i zvanično i to je ono što je bitno i korisno za opštinu Aleksinac, pre svega za poljoprivredne proizvođače. Pored ljudi koji će biti zapošljeni u samoj hladnjači, mnogo je bitnija stvar da će biti veliki broj kooperanata koji će moći da potpišu ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa samom hladnjačom. Hladnjača u Aleksincu će biti najveća u jugoistočnoj Srbiji, a ono što je sigurno je da će biti u dve najsavremenije u celoj Srbiji.

Rakić je napomenuo da je ovakva investicija posebno bitna u sredini i opštini kakva je Aleksinac, koja je većim delom svoje teritorije na vrlo plodonosnom zemljištu, ali i sa bogatom i višedecenijskom poljoprivrednom tradicijom.

- Očekujemo da poljoprivreda u Aleksincu dobije neki novi sjaj, a očekujemo i da ono zemljište koje u poslednjih desetak godina nije bilo eksploatisano krene u potpunu eksploataciju, da se poljoprivredni proizvođači orjentišu ka ozbiljnoj proizvodnji, da budu profesionalni u tome jer znamo da imaju kapacitete i znanje da to budu  – poručuje drugi čovek opštine, prenosi Radio Aleksinac.

video...

Komentara: 0


#   Aleksinac   zapošljavanje   poljoprivreda   investicije   Čedomir Rakić   ekonomija   hladnjača   1. maj   PIK Aleksinac
@


 


[ Dodaj komentar ]