Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Prvi maj" u ponedeljak ponovo radi

rssBookmark and Share

Pirot 12.09.2014. Tanjug

Novac za dokapitalizaciju pirotske kompanije "AHA Mura Prvi maj" je obezbeđen i radnici će početi da rade u ponedeljak 15. septembra, saopšteon je iz kompanije.

"Prvi maj" u ponedeljak ponovo radi

"Deo slovenačke kompanije "AHA Mura", dobilo je danas potvrdu da je vlasnik slovenačke kompanije Mojca Lukančič obezbedila novac za dokapitalizaciju kompanije, da će ceo posao biti završen narednih dana i da će radnici pirotske kompanije početi da rade već u ponedeljak 15. septembra", navedeno je u saopštenju.

Postupak oko dokapitalizacije dodatno je komplikovala činjenica da je slovenačka kompanija u stečaju.

"Danas smo dobili obaveštenje da je model i način dokapitalizacije pronađen i da će se ceo postupak okončati narednih dana. Zbog toga je juče održan sastanak u Ministarstvu privrede Republike Srbije, a najavljena je i organizacija sastanka na nivou dva ministarstava, srpskog i slovenačkog. Početak rada fabrike posle godišnjeg odmora biće u ponedeljak 15. septembra", navodi se u saopštenju rukovodstva pirotske kompanije.

Kompanija "AHA Mura" koja je vlasnik i pirotske konfekcije "AHA Mura Prvi maj Pirot", odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti otišla je u stečaj krajem maja ove godine. Sud u Sloveniji doneo je odluku o proglašenju stečaja zbog dugovanja matične kompanije prema Poreskoj upravi Slovenije, a s obzirom da je pirotska konfekcija, koja zapošljava više od 1.300 radnika ćerka firma "AHA Mure", automatski je postala deo stečajne mase pa je i sudbina pirotske fabrike i zaposlenih u njoj bila neizvesna.

Komentara: 0


#   Pirot   radnici   Prvi Maj Pirot   AHA Mura   kompanija   Prvi maj
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima