Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tekstilci odustali od protestnih šetnji gradom

rssBookmark and Share

Pirot 08.10.2014. Tanjug

Radnici kompanije "Aha Mura-Prvi maj" u Pirotu i dalje su u štrajku, ali su odustali od šetnji gradom, rekao je poverenik sindikata ASNS Vladica Marinković.

Tekstilci odustali od protestnih šetnji gradom

On je dodao da je za sutra zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede sa ciljem da se problemi u ovom privatizovanom preduzeću reše.

Marinković je dodao da će sutrašnjem sastanku prisustvovati i predstavnici slovenačke vlade, kao i stečajni upravnik Stevo Radovanović.

"Tražićemo da nam se isplate zaostale zarade sa porezima i doprinosima, da se radnicima overe zdravstvene knjižice i da nam jasno kažu da li je vlasnica preduzeća Mojca Lukančič, zaista našla parntera za dokapitalizaciju" , rekoa je Marinković.

Radnici "Prvog maja" iz Pirota započeli su štrajk krajem septembra, a u dva navrata izašli na ulice i blokirali centar grada.

"Prvi maj" je po drugi put privatizovan pre dve godine, kada ga je uz pomoć subvencija iz budžeta Srbije kupila Mojca Lukančič.

"AHA Mura Prvi maj" je vlasništvo slovenačke "AHA Mure", koja je zbog milionskih dugovanja otišla u stečaj po zahtevu Poreske uprave Slovenije, a nakon odluke Okružnog suda u Murskoj Soboti, gde je i sedište kompanije.

Kada je slovenačka "Mura" , bankrotirala, povukla je za sobom i pirotsko preduzeće sa oko 1.330 radnika.

Račun pirotske fabrike danima je u blokadi, a vlasnica fabrike Mojca Lukančič uprkos datim obećanjima nije uplatila pet miliona evra za dokapitalizaciju i spas ove kompanije.

Komentara: 0


#   Pirot   radnici   Prvi Maj Pirot   štrajk   AHA Mura   Stevo Radovanović   Vladica Marinković   stečajni upravnik   Prvi maj
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima