Južna Srbija Info

Vladičin Han: Potpisani ugovori o dodeli „De minimis“ državne pomoći

rssBookmark and Share

Vladičin Han 31.07.2015. Radio Han, Južna Srbija Info

Pravo na „De minimis“ državnu pomoć ostvarili su „ Matid obuća doo“ Vladičin Han i „Belanova doo 2014“ Vladičin Han, sa čijim zastupnicima su i potpisani ugovori.

Vladičin Han: Potpisani ugovori o dodeli „De minimis“ državne pomoći

Na osnovu Odluke o uslovima za dodelu „De minimis“ državne pomoći preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme u 2015 godini, koju je Opštinsko veće donelo na sednici 10.06.2015 godine potpisani su i prvi ugovori.

Pravo na „De minimis“ državnu pomoć ostvarili su „ Matid obuća doo“ Vladičin Han i „Belanova doo 2014“ Vladičin Han, sa čijim zastupnicima su i potpisani ugovori. 

„Matid obuća doo“ Vladičin Han se obratio sa zahtevom za subvencionisanjem nabavke nove linije za proizvodnju obuće kako bi mogao da isprati naručen posao od strane svog inostranog partnera, a da za uzvrat zaposli 30 novih radnika.

Kako je lokalnom rukovodstvu najveći prioritet otvaranje novih radnih mesta, Opštinsko veće opštine Vladičin Han je donelo odluku da se „Matid obuća doo“ Vladičin Han subvencioniše sa 3.000.000,00 dinara za nabavku novih mašina za proizvodnju.

„Matid obuća doo“ Vladičin Han trenutno ima 35 zaposlenih, uskoro će imati 65, a prema rečima direktora te firme Zorana Milenkovića, nastojaće da sledeće godine taj broj bude i veći – rekao je pomoćnik predsednika opštine Vladičin Han za lokalni ekonomski razvoj Vladimir Kostić.

„Belanova doo 2014“ Vladičin Han posluje u našoj opštini oko dve godne, zapošljava 40-tak radnika i, ovom prilikom su se obratili za refundaciju dela troškova koje su imali na neplaniranoj investiciji, nabavci i izgradnji nove trafo stanice.

- „Belanova doo 2014“ je usred investicije na novoj liniji za proizvodnju, pripremi za izvoz na inostrano tržište, zadesio problem sa trafo stanicom koji je mogao da ugrozi njihovo poslovanje. Njihov zahtev je podržan sa 848.400,00 dinara, jer koliko nam je važno otvaranje novih pogona za proizvodnju i radnih mesta isto toliko nam je važno da očuvamo ono što već imamo – rekao je Kostić.

Sredstva koja su planirana za ovu godinu su raspodeljena, ali prijave za dodelu sredstava po osnovu “De minimis“ državne pomoći preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima, mogu se podnositi još uvek do 30.11.2015 godine, i bilo bi dobro da prijavu podnese što veći broj privrednika koji imaju ideju da prošire svoje proizvodne kapacitete i povećaju broj zaposlenih, kako bi bile sagledane njihove potrebe za 2016. godinu i isplanirano dovoljno sredstava za podršku njihovog razvoja, poručuju iz Opštine.

 

Komentara: 0


#   Vladičin Han   investicije   preduzetništvo   Zoran Milenković   opštinsko veće   Vladimir Kostić   Matid obuća doo   Belanova doo
@


 


[ Dodaj komentar ]