Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ispovest – kako su ubili Boga: Šokantne skrivene i zataškane tajna crkvenih verodostojnika

rssBookmark and Share

22.06.2013. Autor: Vuk Bačanović

” Za Irineja se vezuje i afera prebacivanja novca iz Prizrenske bogoslovije u Niš nakon NATO bombardovanja i otcepljenja Kosova 1999. “Iz Prizrena su u Niš prebačene ogromne svote novca i to zbog ‘gostovanja’ prizrenske bogoslovije u Nišu

Ispovest – kako su ubili Boga: Šokantne skrivene i zataškane tajna crkvenih verodostojnika

Kada se, međutim, Prizrenska bogoslovija vratila u Prizren, novac nije vraćen. Stanje se nastojalo ‘pokriti’ upisivanjem još jednog prvog razreda u ’iseljenoj’ bogosloviji, iako više nije iseljena”, kaže za Dane naš izvor blizak SPC-u.

Dani su, ekskluzivno imali uvid u još uvek neobjavljenu knjigu Bojana Jovanovića Ispovest – kako su ubili Boga, u kojoj je detaljno opisao svoj boravak na dvoru Vasilija Kačavende u Bijeljini i direktno prozvao sve osobe koje su svakodnevno bile svedoci Kačavendinih perverzija i o tome ćutele.

“Odjednom mi je bilo jasno zašto me ostali ukućani mrze. Sigurno su mislili da sam došao zbog raskoši i da će neko mlad kao ja zasigurno poljuljati njihove položaje. Za sve vreme vladika me je pripremao da je ovo od sada moja kuća, da tako tu treba da živim i radim, da ćemo nas dvojica tu živeti kao braća, itd. Odjednom je otvorio ormar sa mitrama izvadio najlepšu i rekao mi. Stavi je na glavu. Sam te je Bog poslao meni, nisam celu noć zbog tebe spavao, ti ćeš biti moj naslednik, ja ću od tebe napraviti najsrećnijeg čoveka. Stajao sam sa mitrom na glavi, sve mi se vrtelo. Vladika mi je prišao, skinuo mitru i snažno me zagrlio. Počeo je da mi duva za vrat i da me ljubi po obrazu. Ja sam stajao skamenjen. Odjednom su nam se pogledi sreli i on mi je tiho rekao: ’Ajde šećeru poljubi me jednom pravski. Priljubio me je još čvršće uz sebe i prislonio svoja usta uz moja. Počeo je da me liže jezikom i pokušao da uđe u moja usta. Ja sam skamenjen stegnuo zube a on je bio sve uporniji. Mozaik mi se polako sklapao, postalo mi je jasno gde sam upao i zašto su me svi gledali sa podozrenjem. Vladika je peder i svi su mislili da ja to znam i što je još gore, mislili su da sam došao da mu budem naložnik”, piše Jovanović u delu svoje velike ispovijesti koja će uskoro biti dostupna čitaocima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Inače, predstavnici crkve su najglasniji i najoštriji protivnici kada su u pitanju ljudska prava i prava LGBT osoba, pa su tako najglasniji protivnici kada je u pitanju i održavanje parade ponosa.


#   ljudska prava   ispovest   Bojana Jovanović   Ana Jovanović   Bogoslovija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima