Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreno pismo Biljane Dačić, lekarke koju je udario kolega, direktoru Doma zdravlja

rssBookmark and Share

Aleksinac 15.12.2015.

Otvorenim pismom, javnosti se obratila dr Biljana Dačić.
Povod pisma je bio incident u aleksinačkom Domu zdravlja.
Pismo prenosimo u celosti bez ikakvih korekcija.

Otvoreno pismo Biljane Dačić, lekarke koju je udario kolega, direktoru Doma zdravlja

Povodom nedopustivog i krajnje neprimerenog ponašanja Dr Bojana Ilića, Vi kao direktor Doma Zdravlja – Aleksinac niste ništa preduzeli protiv dotične osobe.

Sličnim pismom sam se obratila pravnoj službi Vaše ustanove, ali odgovor nisam dobila. Zar je moguće da nećete ništa da preduzmete povodom ovakvog ponašanja jednog intelektualca, doktora, čak pedijatra.Pored ozbiljnih povreda koje sam zadobila udarcem cokulom, nakon toga usled pretrpljenog stresa i pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja u vidu hipertenzije, hiperglikemije, aritmije, hematoma na mestu udarca i desnoj nadkolenici Vi ćutite. Morate priznati – pretnja smrću u četiri oka jednog razjarenog i bolesnog čoveka ne može se zaboraviti nikad, a onda udarac nogom – od pozadi u međunožje, kao kad isterujete nepoželjnog psa iz kuće ( i zaštita životinja kao organizacija bi reagovala na taj postupak), a Vi i dalje ćutite, navodno prikupljate podatke. Pitam Vas dokle?

Taj oblik poniženja ne mogu da shvatim, ni posle 10 dana ne mogu da se saberem. Ne zaboravite, to je moglo da se desi i Vašoj supruzi, imate žensko dete, da li bi ostali nemi i tako tajanstveno ćutali? Pitam Vas najlepše šta biste Vi tada uradili za svoje i kako bi se tada ponašali? Da li bi i dalje ćutali bez ikakve reakcije uz reči «prikupljam podatke». Smatram da imate dovoljno dokaza, šta Vam još treba? A imate sliku gde puši lulu urađenu, kao i u Vašem telefonu, 2. Imate dokaz prostorije u kojoj se to dogodilo, 3. Snimak kamera gde trčim hodnikom, policajce koji su došli 4. Izveštaj iz policijske dokumentacije o vremenu i događaju; 5. Lekarsko uverenje o povredi na radu; 6. Dolazili ste u sobu 85 – poluintenzivna nega – interno odelenje – Aleksinac gde sam ležala tri dana, 7.hematom na nadlaktici sam Vam pokazala- ostale nisam iz pristojnosti ali su opisani od strane hirugra, ginekologa i interniste.

Zar je 7 dokaza malo?

Očigledno da niste hteli da me saslušate i zaštitite kao direktor, iako sam ga prijavila da puši i pije alkohol na radnom mestu. Uvek i samo uvek ste verovali Dr Marini, a ona je lagala kao što uvek čini. Verujem da 99% kumovala celom ovom događanju, svojim dolaskom za načelnika zavadila je doktore i sestre međusobno. Pojedine ali «njene sestre» su nedodirljive. Znala je da Dr Bojan puši – pre podne preko puta savetovališta – odakle se osećao uvek miris, popodne da to čini u sobi za odmor i obedovanje ( bila je obaveštena preko njenih sestara. Svaki put je to radio do podne kad sam sa njim u smeni ( za redom nas stavljala 3 meseca da radimo zajedno po podne).

Svaki put je čekao da ja odem na pauzu, pa da se došunja sa lulom, baš u to vreme ; koliko puta nisam ni dojela ni popila kafu, izlazila bih.

Po nekad je bila tu i moja timska sestra – Lela, kada bih joj rekla «Lela on puši ovde lulu» - njen odgovor je bio – Pa da! Kad god ona nije bila tu tu verbalno me je napadao. Nisam imala razumevanja od Vas, slušali ste Marinu. Kada mi je sestra Nataša menjala terapiju za dete samoinicijativno a ja prijavila – ćutali ste! To je Marinina timska sestra ne smet njoj ništa da fali.

Zaključak: Svi ste znali od načelnika, glavne sestre, osoblja do čistača da on puši i pije na radnom mestu i svi su ćutali.

Zašto ste oslobodili glavnu sestru zaduženja za stop pušenju – jer ste znali da puši!

Možda je za Vas ovo dosadno, nevažno apsolutno kao i do sada što je bilo i do sada što je bilo kada sam ja u pitanju, ali znajte boriću se svim pravnim sredstvima dadokažem i prikažem istinu. Baš zato sam i član SNS, mnogo pre Vas zato što verujem premijeru Vučiću – ne zaboravite njegove reči – „Istina je jedna, za nju se treba boriti“.

Nadam se da će bar malo ovo moje pismo da pokrene Vašu savest i da posle ovog pisma stavite prst na čelo bez obzira na Vaše emocije.

S poštovanjem kao i uvek Dr Biljana Dačić Nikolić, Dana: 12.12.2015

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   Dom zdravlja   Rodoljub Živadinović   Ana Ilić   10 dana   Biljana Dačić Nikolić   lekarsko uverenje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima