Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rukovodstvo bolnice zabranilo ulaz u bolnicu našim novinarima

Bookmark and Share

Prokuplje 31.01.2014. JužnaSrbija.Info

Novinarima ''Južne Srbije'' rukovodstvo Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju, zabranilo je bilo kakvo izveštavanje iz te zdravstvene ustanove.

Rukovodstvo bolnice zabranilo ulaz u bolnicu našim novinarima

Portparolka te zdravstvene ustanove Irena Kovačević odbija svaku komunikaciju sa našom medijskom kućom, a u bolnici nam je rečeno da ne možemo da uđemo u krug te zdravstvene ustanove i izveštavamo.

Našoj kući su pored toga od strane portparola i rukovodstva bolnice uskraćene sve informacije iz prokupačke bolnice, samo zato jer smo jedini objavili pravu istinu povodom smrti medcinskog tehničara opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' na šta nam se u međuvremenu zahvalila i porodica tragično preminulog, pružajući nam podršku.

"Nismo upoznati da je pojedinim novinarima zabranjeno da izveštavaju iz bolnice u Prokuplju ", kažu u ministartvu zdravlja.

U tom ministartvu kažu da je to, postupak "bez presedana", jer niko ne sme da deli novinare na "podobne i nepodobne" i da će već od ponedeljka reagovati.

I sva udruženja novinara najoštrije su kritikovala i osudila ovakvo ponašanje rukovodstva bolnice u Prokuplju prema medijima.

Oni su zatražili od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mere kako bi se novinarima omogućio normalan rad.

U međuvremenu, porodica tragično preminulog Igora.Č (40) medicinskog tehničara u opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju se zahvlalila našoj medijskoj kući na objavljivanju prave istine koju je rukovodstvo bolnice pokušalo da zataška od javnosti, a pismo porodice iz poštovanja i razumevanja prema njihovom bolu nećemo objaviti.

Inače, na zvaničnom sajtu bolnice u Prokuplju postavljeno je i zvanično saopštenje rukovodstva da se ukida svaka saradnja sa našom kućom, ali je to danas munjevito povučeno sa sajta.

Prokuplje.Info : Sramota za rukovodstvo bolnice

Podrška našoj medijskoj kući pristigla je od brojnih kolega koji navode da je sramota što se rukovodstvo bolnice u prokuplju ovako bahato ponaša.

- Ovaj postupak najbolje govori o njima. Razlog njihove bahatosti je u tome što im smeta istina koju su želeli da sakriju od javnosti. Hteli su da obmanu građane neosnovanim informacijama jer bi objavljivanjem istine obrukali sebe. Njihova dužnost je bila da reaguju i pomognu svom zaposlenom jer su znali da je bio u nevolji. Naša redakcija Prokuplje.Info upućuje veliku podršku redakciji Južne Srbije zbog objavljivanja istinitih informacija koje su iz uprave bolnice pokušali da sakriju od javnosti. Kolege, nastavimo i dalje sa objektivnim izveštavanjem i pokažimo svima da smo slobodni i nezavisni mediji. Istina na 1. mestu, poručuju u saopštenju podrške kolege sa sajta Prokuplje.Info .

 


#   Prokuplje   bolnica   portparol   Irena Kovačević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima