Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta će Nišu šerif?

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2012. Autor : Vesna Torović, novinar |

Niš već dve i po godine nema načelnika policije. Uprkos stalnim obećanjima ministra Ivice Dačića, srpska vlast nikako nije mogla da se složi oko toga ko će biti niški šerif.

Šta će Nišu šerif?

Neupućenima je možda čudno šta je tu toliko sporno i zašto je toliko važno ko će biti prvi policajac u najvećem gradu na raskrsnici puteva ka istoku i jugu. Naivni misle da svi policajci treba da imaju isti zadatak, odnosno da se bore protiv kriminala.

Iako čelnici MUP-a već godinama tvrde da je bezbednosna situacija u gradu na Nišavi zadovoljavajuća, Nišlije znaju da to nije tačno i da je Niš postao grad u kojem kriminala ima na pretek. Da ne bi narušili idiličnu situaciju, niški policajci su u februaru čak hteli da sakriju da se bacaju bombe upozorenja na kuće slavnih fudbalalera, ali pouzdani izvor iz vrha MUP-a im je pomrsio račune.

U Nišu nema ni mnogo droge, nema velikih dilera... tvrde policajci. Ipak, svaki taksista će vam pokazati najmanje desetak stanova do kojih stalno voze mušterije kojima je neophodno da pazare heroin, kokain... Jedan od stanova se nalazi preko puta niškog SUP-a. U mnogim kafićima i klubovima se bez problema duva trava.

U Nišu nema tajnih javnih kuća, nema prostitucije...Ipak, iole upućeniji Nišlija vam može ugovoriti susret sa ženskom osobom koja pruža seksualne usluge za novac. I to u srcu Niša, na samom keju na Nišavi. Nekad su tajne javne kuće bile na periferiji, na nekom Čamurlijskom putu, sad su u centru. Eto, Niš je primer da je Dačičev recept prema kojem baš i nije neophodno da se bira šerif vrlo uspešan. Verovatno će ga primeniti i novi ministar policije. Što bi građani džabe plaćali platu načelniku niškog MUP-a.


#   Niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima