Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svako ostao pri svom stavu, na debati "Zašto Nišu ide ovako dobro"

rssBookmark and Share

23.10.2015. Z.S., Južna Srbija Info

U okviru Nedelje parlamentarizma u Nišu je u organizaciji Media i reform centar Niš, održana debata “Zašto Nišu ide ovako dobro?”.
Po prvi put zajedno ali samo u istom prostoru, Smiljko Kostić, Goran Ćirić, Miloš Simonović bivši gradonačelnici Niša i aktuelni Zoran Perišić.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Ostaje nejasno jedno pitanje ove "DEBATE", zašto novinari nisu mogli da učestvuju u njoj, već samo da ja prate putem monitora u istoj zgradi. Ovakom odlukom, "DEBATA" dobija navodnike i drugačiji naziv...

Zaključak je da su i pored konstruktivne i pristojne komunikacije četiri gradonačelnika ostala pri svom stavu, pre svega ističući ko je najviše "uradio" i doprineo gradu Nišu u svom mandatu.

Učesnici u debati i gledaoci nisu mogli da čuju odgovore na goruća pitanja, kao, zašto je toliko veliki porez na imovinu i plate, zatim razni dodatni nameti preduzetnicima, koji praktično onemugaćavaju poslovanje privatnog sektora. Zašto su plate na jugu Srbije najniže? Zašto nema pravih investitora, problem Parking servisa, nesređenih ulica i jedno od najbolnijih pitanja, a to je partijsko zapošljavanje, kome su svedočili sva četiri gradonačelnika, a koje ni dan danas ne jenjava. Nije se čuo ni odgovor da li poslanici iz Niša imaju bilo kakav uticaj u Beogradu ili su samo partijski vojnici...

Stara priča naših političara, kako je uvek kriv onaj koga su nasledili i da za rešavanje samo tih problema treba mnogo vremena i sl.

U svakom slučaju pohvala za Media i reform centar, za ideju i realizaciju debate, u okviru Nedelje parlamentarizma.

Ovo je samo jedana epizoda u seriji dešavanja i aktivnosti kojima se pokreće dijalog o parlamentarnoj demokratiji i učešću građana u demokratskim procesima.

Debatu je vodio Zoran Zoza Marjanović


#   gradonačelnik   Miloš Simonović   Zoran Ćirić   Zoran Perišić   Parking servis   partijsko zapošljavanje   Medija centar Niš   debata   porez na imovinu   Smiljko Kostić     Nedelja parlamentarizma
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima