Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana 16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023“ Aktivna i kreativna starost sa Medijanom

rssBookmark and Share

Niš 04.09.2023. Južna Srbija Info

U suorganizaciji Gradske opštine Medijana, u parku Sveti Sava, u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz cele Srbije, učesnika i takmičara, održana je „16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023“

Održana 16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023“ Aktivna i kreativna starost sa Medijanom

Olimpijadu je nakon dočeka, svečanog defilea i postrojavanja ekipa učesnika, svečano otvorio ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić i tom prilikom, obišao štandove i aktivnosti olimpijade. 

Predstavnici gradskih i opštinskih organizacija i udruženja penzionera Srbije, sa preko 60 ekipa i preko 1.000 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovsko - metohijskog okruga, na ovogodišnjoj Olimpijadi, učestvovali su u programima iz oblasti sporta, kulture, zdravstvene edukacije, ekologije i međugeneracijske saradnje. 

Učesnici, kao i brojni gosti i sugrađani, uživali su u zabavnom programu i kulturnom delu manifestacije, izložbi slika, domaćoj radinosti i narodnim rukotvorinama. 

U okviru ovog događaja, održan je i Bazar zdravlja u saradnji sa Domom zdravlja u Nišu,  koji je po drugi put organizovan u Svetosavskom parku, uz podršku GO Medijana.

Program ove tradicionalne manifestacije, nastavljen je uz obilazak znamenitosti Grada Niša.

Gradska opština Medijana, podržava ovakve i slične manifestacije, koje promovišu ne samo zdravlje, kulturu, zaštitu životne sredine, već i aktivnu i kreativnu starost, kojom se stvara ambijent za ravnopravno učešće u životu zajednice, bez diskriminacije na osnovu godina.

Olimpijada sporta trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. Duhovno i fizičko kretanje, kao nerazdvojni deo olimpijskog nasleđa, najbolji su lek za uspešan i dostojanstven život čoveka, usklađen sa unutrašnjim i spoljašnjim svetom.

Na ovaj način, svojim aktivnostima, pripadnici trećeg doba, pokazuju odgovornost prema sebi, društvu i prema mladima, dajući pravi primer.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Milan Krkobabić   Treće doba olimpijada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima