Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bahata lekarka službenim autom ide na posao i prima dve plate

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.06.2014. Stefan Radović

Predsednici prvostepene lekarske komisije u Kuršumliji dr Oliveri Jovanović, Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) u filijali u Prokuplju je obezbedio službeni automobil i vozača, kako bi dva puta nedeljno išla iz Prokuplja u Kuršumliju na zasedanje lekarske komisije.

Bahata lekarka službenim autom ide na posao i prima dve plate

Jovanović pored toga prima određen procenat od RFZO, a u danima kada zaseda komisija ponedeljkom i četvrtkom u Kuršumliju je vozi šofer, koji je čeka dok ne završi s davanjem ocene o lečenju van filijale, a zatim je vraća do kuće u Prokuplju.

Doktorka Jovanović, pored toga prima lekarsku platu.

Iiako komisiju čine još dva člana oni se ništa ne pitaju, već služe kao marionete, zbog čega građani stalno ulažu prigovore.

- Svi je se plaše, ona odbija da odobri lečenje u drugim gradovima, kako starijim pacijentima tako i deci koja umiru, jer roditelji sami nisu u mogućnosti da plate lečenje, na to niko od nadležnih ne reaguje, kaže naša sagovornica.

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) nismo uspeli da dobijemo bilo kakav komentar, već nam je rečeno d aim se obratimo zvanično sa pitanjima što će naša medijska kuća i učiniti.

 

Komentara: 0


#   Prokuplje   Kuršumlija     RFZO   Olivera Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima