Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedopustivo: Bahate lekarke i dalje vode glavnu reč

rssBookmark and Share

Kuršumlija 30.06.2014. Stefan Radović

Nadležni u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje još uvek nisu razrešili dužnosti Oliveru Jovanović, predsednicu prvostepene lekarske komisije u Kuršumliji, koja je uz lavinu uvreda, po ko zna koji put, odbila da odobri lečenje Stefanu Radoviću. Stefan je poznat po tome što se javno deklarisao kao homoseksualac.

Nedopustivo: Bahate lekarke i dalje vode glavnu reč

Dužnosti nije razrešena ni članica lekarske komisije dr Milunka Ilić Veselinović koja se Radoviću, zbog negativne odluke o njegovom lečenju, podsmejalavala u lice.

O smeni bahatih lekarki kojima ovo nije prvi put da dovode u pitanje nečiji život niko od nadležnih nije hteo da zvanično govori za našu medijsku kuću.

- Očigledno je da dotične imaju jaku političku zaštitu i da ceo slučaj vešto pokušavaju da zataškaju, što je strašno. Njihova smena bila bi nešto čime bi se pokazalo da se ovakva bahata ponašanja ne tolerišu, kaže naš izvor.

Predsednica prvostepene lekarske komisije u Kuršumliji Olivera Jovanović i članica Komisije Milunka Ilić Veselinović, sem što su odbile da odobre lečenje mladiću, vređale su bivšu ministarku zdravlja prof dr Slavicu Đukić Dejanović, koja je upravo dr Milunki Ilić Veselinovi slala na teren zdravstvenu inspekciju.

Naši sagovornici, lekari sa dugogodišnjim iskustvom ocenili su ovo kao neviđeni skandal i pozvali nadležne da smene bahate doktorke što je zatražio i sam Stefan Radović.

Sa slučajem su pored RZZO obaveštene i druge nadležne institucije, kao i organizacije za zaštitu ljudskih prava koji su najoštrije osudile ovo bahato ponašanje dve lekarke i pozvale nadležne da ih smene sa funkcija predsednice, odnosno člana lekarske komisije.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Stefan Radović     Milunka Ilić Veselinović   RFZO   lekarska komisija   Olivera Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima