Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekarska komisija odbila da mu odobri lečenje kod Slavice Đukić Dejanović

rssBookmark and Share

Kuršumlija 26.06.2014. JužnaSrbija.Info

Lekarska komisija republičkog fona za zdravstveno osiguranje, odbila je danas da se Stefan Radović uputi napregled u Klinički centar u Kragujevcu kod bivše ministarke zdravlja prof dr Slavice Đukić Dejanović.

Lekarska komisija odbila da mu odobri lečenje kod Slavice Đukić Dejanović

Komisija, na čijem čelu je pedijatar dr Olivera Jovanović iz Prokuplja, je kategoročki odbila da odobri lečenje i pored uredno priloženog izveštaja dr Slavice Đukić Dejanović i toga što Radović treba da prima hormonsku terapiju.

Radović je nakon ovakve odluke lekarske komisije stupio u štrajk glađu, a lekari Hitne mediciske službe u Kuršumliji su zbog pogoržanja stanja ukazali pomoć u samoj filijali Rrepubličkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Kuršumliji.

- Ta predsednica lekarske komisije je bila bahata i iznoslila je svoje homofobične stavove, rekavši da je ne zanima izveštaj koji je napisala prof dr Slavica Đukić Dejanović, kaže Rradović.

On je naglasio da ovo nije prvi put da mu lekarska komisija, i pored uredno priložene lekarske dokumentacije, odbija da odobri lečenje, uz veoma homofobične stavove koje iznose njemu u lice prilikom izlaska na komisiji, zbog čega je kako kaže zatražio prijem kod direktora RFZO.

Radović je istako da neće odustati od štrajka glađu.

U fondu za zdravstveno osiguranje u filijali u Prokuplju nam je rečeno da su svi upoznati sa ovom situacijom te da čine sve što je u njihovoj moći.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Slavica Đukić-Dejanović   Stefan Radović   RFZO   lekarska komisija   Olivera Jovanović   Slavica Đukić Dejanović   štrajk glađu
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima