Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bulatović: Ako je bilo zapošljavanja u javnim preduzećima, više ih neće biti

rssBookmark and Share

18.07.2016. S.Janković

Kako su preneli pojedini lokalni portali, predsednica niškog odbora Dveri, Jelena Đorđević, nedavno je napustila ovu stranku i prešla u Jedinstvenu Srbiju,a pre par nedelja dobila je posao u Direkciji za javni gradski prevoz.

Foto: Belami
Foto: Belami

Njeno zaposlenje nema veze sa strankom,već je u JS otišla nezadovoljna Dverima,rekla je Đorćevićeva i dodala, da motivi za promenu partije nisu bili novac ili radno mesto već nezadovoljstvo unutarstranačkom organizacijom prethodne partije i želja da se bori za svoj grad,preneli su portali. Dodala je, da njena odluka da promeni partiju nema nikakve veze sa tim što se pre dve nedelje zaposlila u niškoj Direkciji za javni prevoz, tvrdeći da je na razgovor za posao išla ,,još pre izbora,,.

Da li slučajno ili ne,ona je bila i jedini odbornik grupe Dveri-DSS u niškom parlamentu koji je na poslednjoj sednici Skupštine grada svojim glasadanjem podržala kandidaturu Darka Bulatovića za gradonačelnika Niša.

-Čuo sam o tome nešto na Skupštini, ne znam ime, ali sam čuo kada je neko od odbornika pomenuo da je to bilo.I to je bilo pre nego što sam izabran za gradonačelnika,ako je bilo. Kada sam biran za gradonačelnika, tog dana, neko je za govornicom to pomenuo,ne pomenuvši ime i gde je zaposlen.Moj odgovor bi bio da su se te stvari,ako su se desile, desile pre nego što sam ja stupio na dužnost, odgovara gradonačelnik Bulatović i dodaje:

-Tokom nedelje će biti pozvani svi direktori, načelnici uprava i u tom smislu će dobiti uputstvo.Ja sam u svom ekspozeu obećao građanima da to što se radilo,više se neće raditi i ja ću stajati iza svake svoje reči. Onda će se znati ko odgovara. Ja ću se potruditi, da svi oni koji ne poštuju ono što je obećano ljudima i ne žrtvuju se za ovaj narod, da u svojim nadležnostima, pokrenem postupke i procedure da se takve stvari sankcionišu, najavljuje gradonačelnik.

Precizira i da broj zaposlenih koji je zatekao ne sme se povećati ni za jedan.

-Govorim, pre svega, o stalnim zapošljenjima,a što se tiče privremenog angažovanja i taj se neće uvećati,iza toga stojom,s tim što kod privremenog angažovanja jedni odu, drugi dođu, ali i taj broj ću se potruditi da umanjim. Slobodno možete da se pozovete na ovaj moj razgovor u bilo kom trenutku - da li ja sledim ono što kažem.

Kako Narodne sazanaju, Đorđevićeva, verovatno, nije jedini kadar vladajuće gradske koalicije koji je udomljen poslednjih dana u neko od gradskih javnih preduzeća. I u preduzeću Parking servis, prethodnih dana pojavila se osoba iz redova odbornika SNS-a u gradskom parlamentu, ali naš izvor ne želi da otkrije o kome je tačno reč. Ipak, kaže da je diplomirani pravnik i prepoznatljivo lice iz medija.

Narodne novine

Komentara: 0


#   javna preduzeća   Darko Bulatović   Parking servis   Dveri   Narodne novine   Jedinstvena Srbija   radno mesto   Jelena Đorđević
@DarkoBulatovic_ @SPDveri @JS_domacinski @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima