Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bulatović: Veliki dan za jug Srbije

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2019. Južna Srbija Info

Povodom otvaranja poslednje deonice na južnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je ovo veliki dan za sve građane naše zemlje i celu Srbiju. Posebno je istakao značaj završetka izgradnje autoputa kroz Grdeličku klisuru kao veoma veliki i za Niš i ceo niški kraj.

Bulatović: Veliki dan za jug Srbije

Izjavu prenosimo u celosti..

„Kao jedna od najvećih raskrsnica puteva na Balkanu i Evropi, Niš u kojem se ukrštaju drumske i železničke saobraćajnice koje povezuju sever i zapad našeg kontinenta sa krajnjim evropskim jugom i Severnom Makedonijom i Grčkom, odnosno na istoku sa Bugarskom i Turskom i dalje sa Bliskim istokom, najmodernija i najsavremenija saobraćajnica svakako će doprineti našem daljem razvoju i prosperitetu.

Završetak najteže deonice južnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju doneće Nišu napredak u svakom pogledu, najviše u privredi, jer se očekuje, budući da je pored glavne saobraćajnice kroz našu zemlju, dolazak novih investitora i samim tim izgradnja novih prizvodnih pogona i otvaranje novih radnih mesta. Isto tako pred nama je i ekspanzivniji razvoj turizma, unapređenje kulturne i efikasnije sportske saradnje sa zemljama u okruženju i celoj Evropi.

Imajući u vidu geografski i strateški položaj Niša, a posebno izuzetna investiciona ulaganja u razvoj našeg grada u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući posebnom zalaganju, angažovanju i pomoći predsednika Srbije Aleksandra Vučića i cele srpske vlade, koji su prepoznali naše potecijale i velike mogućnosti, jasno je da se nalazimo pred unapređenjem svih oblasti rada i privređivanja, pred posebnim tehnološkim razvojem i, što je od naročitog značaja pred periodom u kojem će bez ikakvih dilema doći do stvaranja višeg standarda i obezbeđenja kvalitetnijeg i boljeg života naših građana.

Niš je, definitivno, opet centar svih zbiivanja na jugu i jugoistoku Srbije i u pravom smislu reči postaje ponovo pokretač razvoja ovog dela naše zemlje. Kako je svih prethodnih godina i u svakom pogledu Niš pružao i punu podršku i svaku potrebnu pomoć na izgradnji i stvaranju kvalitetnije infrastrukture u ovom delu naše zemlje, na kraju izražavam svoje, a svakako i zadovoljstvo naših sugrađana što smo doprineli da današnji dan bude jedan od najvećih i najzačajnijih za našu Srbiju“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Komentara: 0


#   Niš   auto-put   Grdelička klisura   Darko Bulatović   koridor 10
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima