Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li će Nišlije postati vlasnici gradske televizije?

rssBookmark and Share

Niš 28.05.2015. Z.S. Južna Srbija Info, NTV

Potaknuta inicijativom iz grugova intelektualaca i željama Nišlija, rodila se ideja da građani sami kupe nišku televiziju, i na taj način spreče eventualno gašenje ove kuće ili lošu privatizaciju.

Izveštavanje Blica, Foto: NTV Niš
Izveštavanje Blica, Foto: NTV Niš

Praktično, građani Niša trebalo bi da učestvuju sa određenom sumom, skoro simboličnom i tako isplate 7 miliona dinara Agenciji za privatizaciju.

Procenjena vrednost niške televizije je 7.000.000 dinara. Ovim činom građani, u nekom smislu akcionari, postali bi vlasnici gradske elevizije.

U gradu vlada veliko interesovanje za ovu inicijativu.

Sećanja radi, 35 000 Nišlija dalo je svoj glas u vidu peticije za opstanak NTV-a i promene statusa u javni servis.

U Skupštini grada odbornici su glasali za privatizaciju. Raspravljalo se i o modelu privatizacije. Međutim, među samim odbornicima pokrenuta je inicijativa za odlaganje privatizacije.

Sledeća sednica SG je u petak, a da li će se o ovim temama rasparavljati ostaje nam da vidimo. Ne bi bilo prvi put da odbornici obećaju jedno, a nakon toga odluče se za drugačiji potez, pravdajući se poštovanjem zakona.

Da podsetimo, od 1. jula u Nišu i celoj Južnoj Srbiji postojaće samo komercijalni mediji jer tako nalaže Zakon o javnom informisanju i medijima. 

Veliki broj medija u Srbiji, sa velikim interesovanjem izveštava o ovoj "Niškoj inicijativi". 

 

Komentara: 0


#   Niš   isplata   NTV   privatizacija   akcije (fin.)   građani   mediji   inicijativa   Agencija za privatizaciju   Javni servis
@


 


[ Dodaj komentar ]