Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fondacija Divac večeras u Čikagu organizuje donatorsku večeru za pomoć Tehničkoj školi iz Vladičinog Hana

rssBookmark and Share

Vladičin Han 09.09.2019.

Fondacija Ane i Vlade Divac, u čast ulaska našeg proslavljenog košarkaša u kuću slavnih organizuje donatorsku večeru u Čikagu, a prihodi će ići Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu.

Fondacija Divac večeras u Čikagu organizuje donatorsku večeru za pomoć Tehničkoj školi iz Vladičinog Hana

- U čast ulaska Vlade Divca u Naismith  košarkašku kuću slavnih sa zadovoljstvom vas pozivamo da podržite nađu akciju za pomoć Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu kako bi se unapredili uslovi za učenje za 840 studenata, stoji u saopštenju ove fondacije.

Na ovaj način donatori će imati priliku da budu deo 700,000 humanih igrača Vladinog tima koji podržava one kojima je pomoć potrebna u Srbiji. 

Akciju su podržali i košarkaši Partizana.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970 i trenutno je drugi dom za 840 učenika, ne samo iz Vladičinog Hana, već iz celog pčinjskog okruga na jugu Srbije gde živi oko 250.000 ljudi. Tehnička škola obrazuje u području rada: Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika i Saobraćaj. 

Uslovi za obrazovanje u jednoj od najznačajnjih ustanova u ovom regionu su loši. Potrebna je zamena Instalacija, podova, prozora, vrata i ostalog nameštaja, a naš cilj je da renoviramo bar 10 učionica u ovoj školi.

https://www.divac.com/playforthem

Komentara: 0


#   košarka   Vladičin Han   donacija   Vlade Divac   tehnička škola   Čikago   Partizan KK   Fondacija Ana i Vlade Divac
@PartizanBC @FondacijaDivac @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima