Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Imovina Medicinske škole u Leskovcu na prodaju zbog duga

rssBookmark and Share

Leskovac 06.05.2015. Beta, Blic, Južna Srbija info

Račun Srednje medicinske škole u Leskovcu je blokiran zbog duga od oko šest miliona dinara, nastao zbog dogradnje i renoviranja zgrade koja ja izgorela pre deset godina, izjavila je danas novoizabrana direktorka te ustanove Marija Savić.

Medicinska škola u Leskovcu, Foto: M.Ivanović
Medicinska škola u Leskovcu, Foto: M.Ivanović

Dug će morati da se naplati plenidbom imovine, a nezvanično je navljeno da će to učiniti sudski izvršitelji, iako škola još nije dobila rešenje o izvršenju.

Šest miliona dinara od škole potražuje Leskovčanim Vojislav Mladenović, vlasnik firme "SZGR", čija je ranija zanatska zadruga "Novogradnja" bila glavni izvođač radova- 

Radovi na toj školi bili su procenjeni na 100 miliona dinara, a "Novogradnji", koja se kasnije podelila na više zadruga i preduzeća, je ostao neisplaćen dug od 42,5 miliona dinara. Sudska izvršna rešenja datiraju još od 2010. godine, a februara 2011. godine je bila zakazana pa odložena plenidba pokretne školske imovine.

U međuvremenu je ukupan dug narastao na oko 300.000 evra. Po nezvaničnim saznanjima, u toku su sudski postupci za izvršenje i preostalih dugovanja.

Nosilac te investicije bila je Medicinska škola, a finansijeri lokalna samouprava sa 20 odsto i Ministarstvo prosvete sa 80 odsto, po usmenom dogovoru tadašnjih predstavnika vlasti.

Neizvesno je da li će oko 1.000 učenika i 120 nastavnika ostati bez prostorija budući da grad Leskovac i Ministarstvo prosvete ne priznaju dugovanja, a njihovi raniji predstavnici tvrdili su da su cene gradnje "prenaduvane" i da ima elemenata za krivično gonjenje.

Komentara: 0


#   Leskovac   investicije   imovina   Medicinska škola   prodaja   dugovi   plenidba   lokalna samouprava   Ministarstvo prosvete   Marija Savić  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima