Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar prosvete poklonio kompjuter školi s jednim đakom

rssBookmark and Share

Kuršumlija 21.02.2014. Beta

Ministar prosvete Tomislav Jovanović posetio je juče istureno odeljenje Osnovne škole "Miloje Zakić" u planinskom selu Merćez, gde nastavu pohađa jedan đak i poklonio kompjuter.

Ministar prosvete poklonio kompjuter školi s jednim đakom

Obišao je i planinsko selo Sagonjevo, gde ima nekoliko đaka, ali nema škole.

Pre nekoliko dana škola u Merćezu, opština Kuršumlija, dobila je struju.

Jovanović je tom prilikom rekao da će se zauzeti da ne bude zatvaranja škole u kuršumlijskim selima.

- Sve škole koje imaju bilo koliko đaka, treba da se očuvaju. Neprihvatljivo je da su kriterijumi opstanka škole na osnovu broja đaka. Jer, ako ima đaka, bilo koliko da ih je, a u ovom slučaju je jedan, to znači da postoji šansa i opstanka ljudi na selu - kazao je Jovanović.

U selu Merćez u isturenom odeljenju Osnovne škole "Miloje Zakić" treći razred pohađa samo jedan đak, a do skoro ta škola nije imala ni učitelja, pa je angažovana učiteljica Bojana Veličković iz Kragujevca.

Jovanović je rekao da je preko medija saznao za taj slučaj i odlučio da obezbedi sve uslove za rad škole. Istovremeno, on je obišao i planinsko selo Sagonjevo, gde ima nekoliko mališana školskog i predškolskog uzrasta, ali to selo nema školu.

Ministar je obećao da će Ministarstvo prosvete izdvojiti sredstva za adaptaciju objekta u tom selu, za otvaranje isturenog odeljenja osnovne škole "Miloje Zakić", kao i za zapošljavanje učitelja i pomoćnog radnika.

Jovanović se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima lokalnim srednjih i osnovnih škola, koji su ga upoznali sa problemima tih ustanova.

Njemu je predat i projekat za renoviranje toaleta u dve osnovne škole u gradu, vredan oko 12 miliona dinara. Ministar Jovanović je obećao da će taj projekat biti usvojen.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Bojana Veličkov   ministar   Merćez   Tomislav Jovanović   Sagonjevo   Ministarstvo prosvete   opština Kuršumlija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}