Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naselje u centru Niša nedelju dana bez struje

rssBookmark and Share

19.12.2015. Gordana Bjeletić, N1

Naselje u kome nema kanalizacione mreže, nema vode, a već nedelju dana ni struje, nalazi se u samom centru Niša.

Naselje u centru Niša nedelju dana bez struje

Nacionalni savet Roma upozorio je javnost da stanovnici ovog "divljeg" naselja žive u katastrofalnim uslovima. Nadležni kažu da je problem upravo u tome što su kuće nelegalno građene.

Fatima je najstarija od četvoro dece, ide u treći razred i već nedelju dana domaći piše u mraku. Mrak je i u ostalim domaćinstvima u naselju.

"Bez nogu je, infarkt mozga je imao. Ja imam anginu pektoris. Za 150 dinara idem ceo dan čistim orahe. Šta? Prima 10.000 invalidsku penziju. Evo šta sam kupila za doručak, nemam pare... za hleba nemam", kaže Katica Hasanović.

Ni u ovoj, ni u mnogim drugim kućama nema velikih uređaja, pa im je to što nema struje problem zbog svetla, ali i grejanja - jer ne mogu da kupe drva za zimu.

"Nemamo ništa bre ćerko. Ovo je stvarno sramota".

"Pa loše je. Đurbe, ni struja ni ništa. Ono, baš beda".

Sada, od kada nema struje u naselju nemaju ni vodu i ne radi kanalizacija. U Distribuciji kažu da je pored 190 legalnih, ovde još toliko domaćinstava koja se nelegalno priključuju na mrežu.

"Najmanje bi mi kao distribucija mogli da tražimo rešenje. Jednostavno, objekti su sagrađeni na divlje, nemaju građevinske dozvole. Da bi dali nekom priključak to je jedan od uslova", rekao je direktor ED Jugoistok Darko Bulatović.

Ovo je divlje naselje na čijem uređenu, kažu u Nacionalnom savetu, godinama ne radi niko. Tražili su pomoć, a odgovor još čekaju.

Komentara: 0


#   Romi   Jugoistok   voda   Elektrodistribucija   Darko Bulatović   naselje   bez struje   nema struje   Nacionalni savet Roma   Katica Hasanović
@EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima