Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Naši“ traže uklanjanje „sektaškog“ spomenika u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 09.08.2015. Pravda, Južna Srbija Info

SNP NAŠI zahteva hitno uklanjanje spomenika gurua sekte „Šri Ćinmoj“ koji je postavljen u Nišu, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

„Naši“ traže uklanjanje „sektaškog“ spomenika u Nišu

Da bude još veći apsurd ova statua sektaškog gurua postavljena je na Bulevaru Nemanjića u Nišu, i to pod okriljem noći, tako da niko nije bio upoznat šta će se dogoditi, ističu u SNP Naši.

Dozvolu za njeno postavljanje dala je Gradska opština Medijana, i po shvatanju naprednjaka u veličanju sektaškog gurua nema ničeg lošeg, stoji u saopštenju.

„Nadamo se da će građani biti zaštićeni od ovakvih podmuklih podmetačina koje su veoma, veoma opasne. Opasne su posebno po omladinu. “ – prokomentarisao je kratko za Pravdu, predsednik SNP Naši, Ivan Ivanović.

SNP NAŠI upozorava da se radi o destruktivnoj sekti koja okuplja pristalice preko „sportske manifestacije“ koja se naziva „Svetska trka mira“, a zatim se dele njegove knjige i fotografije i poručuje se da se meditira uz njegovu fotografiju, te da je on „jedno sa svevišnjim“, odnosno, da je on „bog“.

SNP NAŠI zahteva hitno uklanjanje ovog sektaškog spomenika i postavljanje adekvatnih spomenika po imenu koje ovaj Bulevar nosi, stoji u saopštenju.

Komentara: 0


#   Niš   spomenik   Ivan Ivanović   fotografije     sekta     Bulevar Nemanjića   Gradska opština
@


 


[ Dodaj komentar ]