Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nepotizam: Zapošljavali decu doktorki, pa ih Nišlije zovu institut "za majku i dete"

rssBookmark and Share

Niš 28.11.2014. Niške Vessti

Grupa niških lekara optužila je direktora Instituta za javno zdravlje dr Branislava Tiodorovića za nepotizam, tvrdeći da je bez konkursa primio sina dr Dušice Stojanović i ćerku dr Gordane Ranđelović.

Nepotizam: Zapošljavali decu doktorki, pa ih Nišlije zovu institut "za majku i dete"

Kako saznajemo, obe doktorke, profesorke na Medicinskom fakultetu, da bi im deca zasnovala radni odnos pristale su da na Institutu primaju samo 30 odsto plate, umesto dosadašnjih nezakonitih 85 odsto.

Tužba zbog duplih plata
Protiv bivših direktora Zorana Miloševića i Branislava Petrovića u Višem sudu u Nišu vodi se sudski proces zbog optužbe da su profesorima Medicinskog fakulteta nezakonito davali 85 odsto plate na Institutu. Prema zakonu oni mogu da primaju samo 30 odsto, odnosno trećinu radnog vremena.

Na Institutu radi još doktorske dece, a zbog nepotizma u posetu im je stigla i inspekcija Ministarstva rada.

 Na Institutu su bez ikakvog konkursa u radni odnos primljeni Miloš Stojanović, sin prof. dr Dušice Stojanović i Marina Ranđelović, ćerka prof. dr Gordane Ranđelović. Ovo su samo novi slučajevi nepotizma jer na Institu radi mnogo članova porodice profesora, doktora i tehničara. Kod nas radi i direktorov sin Nikola Tiodorović - tvrdi ova grupa lekara.

Oni u pismu našoj redakciji navode da je i profesor Zoran Veličković uspeo da zaposli suprugu Vesnu kao sekretaricu, ali i njegova ćerka radi kao doktorka. Trenutno pokušava da ubaci i zeta koji je vozač u " Niš ekspresu", tvrde lekari.

 I profesor Branislav Petrović je zaposlio sina, a Milena Bogdanović je ćerka profesorke Gordane Tasić koja je takođe dobila posao kod nas. I sanitarni tehničari su uspevali da udome svoju decu, tako je Milan Stojanović zaposlio I ćerku I sina. S pravom nas zovu institute " za majku I dete" - kažu lekari Instituta za javno zdravlje.

Direktor Tiodorović, međutim, odbacuje optužbe za nepotizam i tvrdi da su ćerka i sin koleginica najbolji mladi lekari koji su primljeni na određeno vreme.

 Netačno je da sam ih primio u stalni radni odnos jer nam je zabranjen prijem novih radnika. Ali Ministarstvo zdravlja je odobrilo da 10 odsto ukupnog broja zaposlenih primimo na određeno vreme. Kod nas radi 224 radnika, tako da imamo 18 na određeno vreme. Njih dvoje sam primio na tri meseca, jer su bili sjajni studenti. Sin koleginice Stojanović je čak i volontirao kod nas i bio je veoma zapažen, dok je ćerka profesorke Ranđelović bila najbolji student mu svojoj generaciji. Ne vidim ništa loše u tome što sam odlučio da pokušam da najbolje mlade lekare uposlimo makar na određeno vreme. Naš najveći problem je ogromna nezaposlenost, posebno što ne možemo da zadržimo naše talentovane lekare u Srbiji, nego odlaze da rade u Nemačku i druge zemlje - napominje dr Tiodorović.

U Inspekciji rada Nišavskog okruga danas nismo mogli da dobijemo komentar jer koordinatorka odseka Momirka Nikolić nije bila dostupna.

Komentara: 0


#   Niš   Niš ekspres   Institut za javno zdravlje   nepotizam   Zoran Veličković   Miloš Stojanović   Ministarstvo zdravlja   Milan Stojanović   Branislav Tiodorović   Dušica Stojanović   Gordana Ranđelović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima