Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nezavršeni putevi: Rukom se kopa rupa u asfaltu na putu Donja - Gornja Konjuša

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.07.2019. Beta, N1

Na Fejsbuku je objavljen snimak muškarca koji rukom kopa rupu u novom putu između prokupačkih sela Donja i Gornja Konjuša, dok gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović komentare građana o kvalitetu puta odbacuje je kao "zlurade i nepristojne".

Nezavršeni putevi: Rukom se kopa rupa u asfaltu na putu Donja - Gornja Konjuša

Simonović kaže da deonica puta koja spaja Donju i Gornju Konjušu još nije završena. On je kazao da je reč o "grebanom asfaltu" koji se kako je naveo, postavlja kada je lepo vreme, a temperature visoke.

"Pošto je naišao kišni talas i zahlađenje, radovi su morali da budu prekinuti, i oni će biti nastavljeni ovih dana. Potrebno je vreme da se završe sve faze postavljanja grebanog asfalta koji ima i specifična svojstva, te vremenom postaje sve čvršći i bolji", rekao je Simonović novinarima i zamolio građane da budu strpljivi.

Gradonačelnik Prokuplja je rekao da je deonica puta od 3,3 kilometra, u čiju je obnovu lokalna samouprava uložila 5,5 miliona dinara, bila "u očajnom stanju", da zbog udarnih rupa automobili nisu mogli da se kreću, a da starog asfalta "skoro da nije ni bilo".

"Ovde se radi o nezavršenom građevinskom poslu, jer još uvek nije postavljena završna emulzija u poslednjem sloju asfalta", dodao je gradonačelnik Prokuplja.


#   Prokuplje   saobraćaj   asfaltiranje   Donja Konjuša   lokalna samouprava   Gornja Konjuša   Aleksandar Simonović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima