Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški aerodrom "zvrji" prazan, avioni "Er Srbije" sleću na Temišvar

rssBookmark and Share

Beograd 14.03.2015. Z.S., Južna Srbija Info

I pored dogovora "Er Srbije" i aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu o sletanju u vanrednim situacijama, kao što su vremenske prilike ili druge tehničke nemogućnosti, to se ne dešava u praksi.

Aerodrom Konstantin Veliki
Aerodrom Konstantin Veliki

Da je aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu i dalje "politički" nepodoban, pokazuje i najsvežiji primer.

Naime, tri aviona nacionalne aviokompanije "Er Srbija" koji su leteli iz Milana, Ciriha i Brisela za Beograd preusmereni su sinoć na aerodrom u Temišvaru.

Avioni su kružili nad Beogradom jer je aerodrom "Nikola Tesla" jedno vreme bio zatvoren zbog udesa vojnog helikoptera, u kojem je poginulo šest osoba i jedna beba.

Avioni su preusmereni na temišvarski aerodrom na kojem su tankovali gorivo a potom se bezbedno vratili za Beograd, objasnila je za Tanjug direktor korporativnih poslova u "Er Srbiji", Maja Gedošev.

Gedošev je navela da do sličnih situacija dolazi i kada se aerodrom zatvori zbog loših vremenskih uslova i da tada postoje jasno propisane procedure za koje su piloti dobro obučeni.

Izgleda da se niko nije setio, da u Srbiji postoji još jedan civilno-komercijalni aerodrom sa svim tehničkim uslovima, gde je taksa pritom najeftinija u okruženju.

Još jedan primer sindroma "maćehe" i zaboravljenog juga Srbije. 

 

 

 

Komentara: 2


#   Beograd   aerodrom   diskriminacija   Er Srbija   sletanje   aerodrom Konstantin Veliki   vanredna situacija   Nikola Tesla   Temišvar
@airserbia @NisAirport @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-7)

    Petar, 14.03.2015.:
    A vama ne padne napamet da Temisvar ima ILS, a da niski aerodrom nema?

  • (+2) (-1)

    Vladimir, 16.03.2015.:
    A tebi ne pada na pamet poznata činjenica da niški aerodrom ima takvu poyiciju da gotovo nikad nema magle. U to vreme kad je avion odleteo za Temišvar takođe nije bilo magle na Konstantinu!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima