Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li će Vlada Srbije "ograničiti" napredak niškog aerodroma?

rssBookmark and Share

28.10.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Odgovarajuću juče u Skupštini Srbije na pitanja poslanika, premijer Aleksandar Vučić je između ostalog reko da će Vlada Srbije i dalje ulagati u niški aerodrom "Konstantin Veliki", pritom vodeći računa da se ne ugrozi interes nacionalnog prevoznika "Er Srbija".

Da li će Vlada Srbije "ograničiti" napredak niškog aerodroma?

"Niški aerodrom danas ima 75.000 putnika, ne zaboravite da je imao manje od 10.000 putnika pre dve godine. Mi smo doneli odluku da nastavimo ulaganje u niški aerodrom, ali pri tome moramo da vodimo računa kako ćemo da radimo, a  da ne oštetimo nacionalnog avio-prevoznik", rekao je Vučić.

Ostalo je nejasno šta bi to tačno moglo da znači, kada su iz "Er Srbije" više puta do sada objašnjavali, kako nemaju ekonomski interes za uspostavljanje avio-saobraćaja iz Niša.

Statistika pokazuje sve veći rast broja putnika iz cele Srbije i regiona, sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", pre svega zbog jeftine cene karte niskobudžetnih avio-prevoznika i atraktivnih evropskih destinacija, dok niški aerodrom polako postaje konkurencija beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

 

 

Komentara: 1


#   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Er Srbija   aerodrom Konstantin Veliki   Nikola Tesla
@avucic @Vlada_SR @airserbia @NisAirport @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    John, 10.04.2018.:
    Ne stiti on Air Srbiju vec vlastiti interes, i svoje poslove odnosno Etihad i novog koncesionara beogradskog aerodroma. Nema on nikakvog interesa u Nisu, sav njegov interes je u Beogradu......


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima