Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot: Izgradnja autoputa onemogućila prilaz njivama

rssBookmark and Share

Pirot 11.03.2016.

Sinoć je u selu Crnoklište održan zbor meštana ovog sela, povodom problema koji imaju prilikom izgradnje autoputa.

Foto: Pirotske Vesti
Foto: Pirotske Vesti

Pored predstavnika Saveta mesne zajednice, sastanku su prisustvovali i saradnici predsednika opštine, Goran Popović i Aleksandar Ćirić, koji pokušavaju da zajednički reše probleme sa kojima se suočavaju meštani ovog sela.

Najveći problem poljoprivrednika iz ovog sela je nemogućnost prilaza do svojih parcela, koje ne mogu da obrađuju.

– U pitanju je oko 200 hektara najplodnije zemlje u ovom kraju, od kojih smo odsečeni zbog izgradnje autoputa i zatvaranja podvožnjaka koji nam je bio jedini put do polja. Naše selo živi od poljoprivrede i ako nam se ne obezbedi put, plašim se da će se selo ugasiti. Sa lokalnom samoupravom zajedno smo se više puta obraćali nadležnima u Beogradu, ali odgovore nismo dobijali. Svesni smo da je izgradnja Koridora prioritet, ali država mora da rešava i ovakve probleme – izjavio je predsednik MZ Crnoklište, Najdan Kostić.

I ako problemi kod izgradnje koridora nisu u nadležnosti lokalne samouprave, predstavnici opštine uvek su izlazili u susret problemima sa kojima se suočavaju naši sugrađani.

– Više puta smo apelovali da se ovaj problem mora rešiti, ali niko nije imao sluha za ove ljude. Njima se nanosi velika šteta, i mi ćemo pokušati na sve načine da zajednički rešimo ovaj problem. Dogovorili smo dalje korake i borićemo se zajedno sve do ispunjenja cilja. Tražićemo da zajedno sa predstavnicima MZ iznesemo ovaj problem u Beogradu i da nađemo trajno rešenje, kako bi poljoprivrednici nesmetano obavljali svoju delatnost – izjavio je nakon skupa, Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu.

 

Izvor: Pirotske Vesti

Komentara: 0


#   Pirot   auto-put   protest   koridor 10   Goran Popović   Aleksandar Ćirić   Pirotske vesti   njive       mesne zajednice
@pirotskevesti @


 


[ Dodaj komentar ]