Južna Srbija Info

Poslanik SNS iz Niša krao struju: Dug 1.009.554 dinara

rssBookmark and Share

Niš 27.02.2015. Blic, Južna Srbija Info

Narodnom poslaniku Bratimiru Vasiljeviću (SNS) iz Niša 18 puta je isključivana struja zbog dugovanja od 1.153.776 dinara, piše "Blic".

Foto NTV
Foto NTV

"Elektrodistribucija" je čak utvrdila da se Vasiljević više puta samovlasno priključivao, odnosno da je krao struju.

Sporazum o izmirenju duga Vasiljević je potpisao novembra 2013. godine, kojim se obavezao da navedeno dugovanje izmiri u 120 mesečnih rata.

Nakon saznanja da mu je pre mesec dana ponovo isključena struja, "Blic" se obratio direktoru "Elektrodistribucije" Bratislavu Petroviću, koji nam je objasnio da Vasiljević redovno izmiruje dug, ali da je imao “neblombirano” brojilo.

Nakon toga uputili smo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja i dobili detaljnije obrazloženje. U odgovoru se navodi da je, prema poslednjem isključenju na brojilu koje je u vlasništvu ovog poslanika SNS, “izvršena obustava električne energije usled tehničkih nepravilnosti na mernom mestu, koje su otklonjene i kupcu je omogućen nastavak isporuke električne energije“.

Isporuka struje je obustavljena 18 puta od 2003. do 2013. godine. U tom periodu Služba za kontrolu je u više navrata konstatovala samovlasno priključenje, naveo je Petrović, ističući da je Vasiljeviću ostalo da izmiri još 1.009.554 dinara, kao i da rate redovno otplaćuje.

Vasiljević bio i na čelu opštine Pantelej.

Bratimir Vasiljević je imenovan za narodnog poslanika u martu 2014, a u vreme potpisivanja sporazuma o izmirenju duga za struju bio je predsednik Skupštine opštine Pantelej. Do komentara Vasiljevića nismo uspeli da dođemo, jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Komentara: 1


#   Niš   SNS   struja   Elektrodistribucija   poslanik   dug   Bratimir Vasiljević   krao   Bratislav Petrović
@sns_srbija @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    gradjanin, 28.02.2015.:
    lopov,koliko mi se cini duguje i za vodu!Dolazi kod pajtosa Sojica! Proverite!


[ Dodaj komentar ]