Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Problematični podzemni prolazi u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 13.03.2019. RTS, Južna Srbija Info

Buka, neprijatni mirisi, mrak zbog stalnog uništavanja sijalica česta su slika podzemnih prolaza u blizini leskovačke autobuske stanice.

Foto: RTS
Foto: RTS

Na ove probleme dopisništvu RTS-a ukazali su stanari jedine stambene zgrade u ulici Vilema Pušmana, koja se nalazi uz sam podvožnjak i prolaze.

Uz prugu su odrasli, na prolazak vozova su navikli, ali na ruglo uz samu kuću ne mogu. Da zaštiti svoju imovinu i porodicu Jovan Stamenković je učinio šta je mogao jer nema građevinskih uslova da između dvorišta i pešačkog prolaza podigne zid. Kasni večernji sati su najgori.

„Uveče ima dosta manguparije dolaze i onda prave buku, da li se špricaju, da li vode ljubav, ne smeš da kontaktiraš, ne smeš da se svađaš s njima, zato sam stavio mrežu, ogradio", kaže Jovan Stamenković.

Tragove vandalizma, nemorala i nehigijene na koje se stanari žale nismo zabeležili. Brže od nas bile su komunalne službe koje su sve detaljno oprale. Stanovnici ove ulice kažu da korišćenje prolaza nije prijatno posebno ženama.

„Plašim se pravo da vam kažem, preko dana tu i tamo, ali isto ni danju nije ovde kao što treba je l' ovde se svakakvi sabiraju, drogeraši, pravo da ti kažem ovde je javni vece", navodi Zora Stamenković.

"Tu su ovi manijaci, koji ne dozvoljavaju, napadaju mladu decu i mlade devojke", kaže Zoran Ivanović.

"Redovno se čisti, redovno se menjaju sijalice, ali je sve to očigledno nedovoljno jer neko namerno urušava taj prostor i moraćemo naći način da nešto vanredno uradimo", kaže Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja" Leskovac.

Uverili smo se kako prolazi koji idu iz podvožnjaka izgledaju i noću. Jedan potponu neosvetljen pa njime niko ne prolazi. Drugi za sada čist i osvetljen, do kada pitaju se stanari.

Sigurnost celog ovog prostora od železničke do autobuske stanice morala bi da bude podignuta na viši nivo. Nažalost opomena je stigla protekle nedelje kada je uz samu železničku stanicu silovana jedna mlada žena. Uz video nadzor sigurnosti bi doprinelo i stalno prisustvo komunalne policije.

Sa jedne strane železnička, sa druge uz autobusku Visoka tekstilna, srednja tekstilna i privremeno već godinu i po dana Osnovna škola "Josif Kostić". Da bi izbegli podvožnjak i nesigurne prolaze zastrašujuće đaci biraju prelazak preko pruge.

Komentara: 0


#   Leskovac   ulice   bezbednost   video nadzor   infrastruktura   Novica Nikolić   podzemni prolaz   stambene zgrade
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima