Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvoj bebi u Prokuplju 50.000 dinara

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.01.2014. JužnaSrbija.Info

Predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković uručio je poklone i novčani iznos od 50.000 dinara majci prvorođene bebe sa teritorije opštine Prokuplje Mileni Aleksić.

Prvoj bebi u Prokuplju 50.000 dinara

Nadam se da će se ove godine roditi mnogo beba u našem porodilištu, a lokalna samouprava će se potruditi da obezbedi sredstva za pomoć svim nezaposlenim porodiljama i to sve u cilju povećanja nataliteta, rekao je predsednik Đurković, a majci i bebi poželeo da ih sreća i zdravlje uvek prate kroz život.

Prva beba, dečak Viktor kako su mu roditelji dali ime, rođena je prirodnim putem, 2. januara nešto posle tri sata. Dečak je težak 3,7 kilograma, dugačak 53 santimetra. I beba i mama su u dobrom stanju

- U ranijem periodu učinili smo sve da poboljšamo uslove u prokupačkom porodilištu. U 2013. godini rođeno je 692 bebe, što je za 20 beba više od prethodne. Nadam se da ćemo u ovoj godini dostići broj od 800 beba, što je bio prosek ranijih godina, rekao je načelnik Odeljenja ginekologije Nenad Radmanović.

Majku i prvorođenu bebu u 2014. godini, zajedno sa predsednikom Opštine obišli su i predsednik Skupštine opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović i v.d. direktora Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Radmila Antonijević.

Komentara: 1


#   Prokuplje   bolnica   Ljubiša Đurković   predsednik   bebe   Radmila Antonijević   lokalna samouprava   prva beba   Radoslav Mihajlović   Nenad Radmanović
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    zorica, 28.02.2014.:
    Neka je Viktor ziv i zdrav, ali da se precuti da je prva beba umrla e to je sramota!!! Da se nekom od opstinara to desilo to bi znala cela Srbija i brujalo bi se o tome.. kako vas nije sramota???


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima