Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstrukcija ulica kasni zbog plitko postavljenih cevi

rssBookmark and Share

Episkopska ulica 13.10.2015. Belami portal

Rekonstrukcija Episkopske ulice u Nišu, kao i ulica Dragiše Cvetkovića, Svetozara Markovića i Koste Stamenkovića još uvek nije završena.

Foto: Belami
Foto: Belami

Radnici su na terenu. “Vodovodna i toplovodna mreža su plitko postavljene i to nam je oduzelo dosta vremena. Asfalt puca, te smo prvo morali to da saniramo, pa tek onda da radimo na kolovozu”, kažu iz Direkcije za izgradnju Grada Niša.

-U ulici Koste Stamenkovića završeni su radovi na toplovodu i za sutra je predviđeno zatrpavanje. Nakon toga, počinju radovi na kolovozu, dodaju iz Direkcije.

Što se tiče ulice Svetozara Markovića, iz Direkcije naglašavaju da se očekuje završetak prekopa, spajanje na novu vodovodnu mrežu i asfaltiranje. Tu je deonica duga 190 metara.

U ulici Dragiše Cvetkovića, koja je inače jedna od najdužih u Nišu, odrađena je adaptacija terena, uklonjeni su ivičnjaci i stari sloj asfalta, nakon čega su radnici preduzeća “Trace PZP Niš” presvukli ulicu novom podlogom. U drugoj fazi izvršena je priprema za izradu tampona, nasipanje asfalta i valjanje. Cela deonica duga je 580 metara.

-Ovde su završeni novi priključci i trenutno se radi na ivičnjacima, ističu iz Direkcije.

U Episkopskoj ulici su takođe završeni priključci i trenutno se izvode radovi na kolovozu.

Iz Direkcije za izgradnju Grada Niša procenjuju da bi radovi u ulici Koste Stamenkovića trebalo da budu završeni do kraja ovog meseca, dok se u Episkopskoj i Svetozara Markovića očekuje rekonstrukcija druge polovine deonice.

Komentara: 0


#   ulice   rekonstrukcija   radovi   Direkcija za izgradnju   Episkopska ulica   Svetozara Markovića ulica   PZP Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima