Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saobraćajni "Pažljivko" među kuršumlijskim prvacima

rssBookmark and Share

Kuršumlija 26.10.2017. Južna Srbija Info

Opština Kuršumlija, Javno preduzeće za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta i Agencija za bezbednost saobraćaja uspešno su realizovali akciju usmerenu ka bezbednosti dece u saobraćaju i širenju saobraćajne kulture u kuršumlijskim osnovnim školama „Drinka Pavlović“ i „Miloje Zakić“.

Foto: Opština Kuršumlija
Foto: Opština Kuršumlija

U okviru svoje kampanje za najmlađu kategoriju učesnika u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja posetila je mališane u našoj opštini gde je za njih 150 đaka prvaka održana predstava „Pažljivko“. Tom prilikom, svim učenicima uručena je knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, fluoroscentni prsluci i edukativni pokloni koji će mališanima omogućiti da budu što bezbedniji u saobraćaju. Edukativnom času o bezbednosti dece u saobraćaju prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Kuršumlija – Nebojša Jović.

Prvaci kuršumlijskih škola imali su priliku da steknu nova saznanja i pravila ponašanja u saobraćaju a njihovu radost upotpunilo je druženje sa „Pažljivkom“.

U okviru ove akcije u kabinetu predsednika opštine održan je i radni sastanak sa predstavnicima pomenute agencije i članovima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kuršumlija, gde je bilo reči o dosadašnjim realizovanim aktivnostima kao i planovima za budući rad na temu upotrebe zaštitnih sistema u vozilima i drugim projektima a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na teritoriji opštine Kuršumlija.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   saobraćaj   prvaci   Miloje Zakić OŠ   Agencija za bezbednost saobraćaja   Nebojša Jović   Drinka Pavlović OŠ
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}