Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal u Sokobanji: Deca i robijaši u istom smeštaju

rssBookmark and Share

Sokobanja 25.01.2014. Kurir

Roditelji saznali da je hotel „Moravica" u Sokobanji, koji im je ponuđen za rekreativnu, zatvorska ispostava u kojoj rade i osuđenici

Sokobanja, hotel Moravica f:info-G
Sokobanja, hotel Moravica f:info-G

Desetine zabrinutih roditelja rešilo je da odbije ponudu za nastavu u prirodi u hotelu „Moravica" u Sokobanji, jer je hotel deo Popravno-kaznenog zavoda Sremska Mitrovica, u okviru kojeg su već godinama smešteni zatvorenici koji su angažovani na raznim poslovima.

 

Slučajno saznali

Zbog straha za bezbednost svoje dece, roditelji su odlučili da bojkotuju ovaj izlet.

- Niko nam nije rekao o kakvom je hotelu reč. Slučajno smo istraživali na internetu da vidimo gde će biti stacionirana deca i bili smo šokirani jer je reč o zatvorskom hotelu. Raspitali smo se kod poznanika koji žive tamo i oni su nam rekli da nije tajna da uvek ima bar desetak osuđenika koji kaznu izdržavaju u Mitrovici, a poslati su u hotel da rade. Ne pada nam na pamet da ih pošaljemo i da strepimo da li će neko da ih napadne. Ko nam garantuje da stvari ne mogu da se otrgnu kontroli! Kad smo se raspitivali, rekli su nam da ti osuđenici nisu opasni, ali nećemo da razmišljamo da li možda među njima ima pedofila i silovatelja! Neprihvatljivo je da deca idu u hotel koji je maltene zatvor - pričaju preplašeni roditelji i tvrde da mališane ni po koju cenu neće pustiti na ovaj izlet.

 

Ne vide šta je sporno

Iz turističke agencije „Mag turs", koja organizuje nastavu u prirodi, potvrdili su nam da u okviru hotela „Moravica" postoji deo gde su smešteni osuđenici, ali đački boravak će uprkos tome biti bezbedan.

- Deca neće imati nikakve kontakte s osuđenicima. Oni su potpuno odvojeni od hotela, nalaze se u zasebnom bloku i angažovani su na spoljnim poslovima. To znači da se deca uopšte neće sresti s njima. Inače, to su osuđenici koji su pri kraju zatvorske kazne i osuđeni su za neka lakša krivična dela. U hotelu „Moravica" već 20 godina borave đaci i nikada nije došlo do incidenta - tvrde iz „Mag tursa" i dodaju da nema mesta za paniku.

Nadležne iz OŠ „Karađorđe" nismo dobili.

 

Komentara: 0


#   Sokobanja   Turističke agencije   Sremska Mitrovica   Moravica hotel   hotel
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima