Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smenili direktora zdravstvenog centra da bi udomili žene funkcionera

rssBookmark and Share

Vranje 26.12.2013. Izvor: Trojka

Samo nekoliko dana posle smene direktora Zdravstvenog centra u Vranju i šefa vranjskog odbora URS-a, Uroša Trajkovića, promenjeni su svi načelnici odeljenja Zdravstvenog centra i bolnice.

Smenili direktora zdravstvenog centra da bi udomili žene funkcionera

Iako je novi vd direktor Zdravstvenog centra u Vranju, dr Vladimir Stamenković obećao da kadrovskih promena neće biti za samo nekoliko dana promenjeni su skoro svi načelnici odeljenja i na njihova mesta postavljene žene funkcionera i stranački kadrovi, saznajemo u Zdravstvenom centru u Vranju.

Izvor blizak socijalistima rekao je da je o kadrovskim rešenjima u Zdravstvenom centru i Bolnici odlučeno na sastanku gradskog odbora SPS-a.

Gradonačelnik Vranja iz osvete smenio direktora Zdravstvenog centra

"Gradonačelnik Vranja Zoran Antić insistirao je da dr Uroš Trajković bude smenjen sa mesta direktora ZC Vranje, jer je Trajković kao šef odborničke grupe URS-a odbio da učestvuje u skupštinskoj raspravi o međusobnom sukobu dve struje u SNS-u zbog čega je na kraju i raspušten gradski odbor ove stranke", priča naš izvor iz SPS-a. Naš izvor tvrdi da je Antić obmanuo ministarku Slavicu Đukić Dejanović tvrdivši da mu URS smešta i da su već dogovorili sa naprednjacima da izbace SPS iz lokalne vlasti. "Sa Antićevim namerama bili su upoznati i potpredsednik SPS-a Žarko Obradović i neki članovi predsedništva koji su bili protiv ovakvog poteza. Njihov stav je bio da se ne treba mešati u unutrašnje razmirice naprednjaka i da treba pustiti da koalicioni partneri sami reše svoj problem. Međutim, Antić je pošto-poto želeo da smeni dr Trajkovića i izbaci URS iz lokalne skupštine i dva dana je ubeđivao ministarku da mora da smeni direktora Zdravstvenog Centra pre nego što ovaj izbaci SPS iz vlasti", kaže naš sagovornik blizak SPS-u.

Na kraju je dr Uroš Trajković smenjen, a URS izašao iz gradske vlasti ali je u međuvremenu Predsedništvo SNS-a donelo odluku da i ova stranka izađe iz vlasti u Vranju pa je gradonačelnik ostao bez skupštinske većine. Već nedelju dana gradonačelnik Vranja pokušava da "nakupi" potrebnu većini od 34 odbornika da bi mogao da zakaže sednicu Skupštine, ali mu to nikako ne polazi za rukom jer niko ne želi u koaliciju sa socijalistima.

Međutim, to što organi skupštine grada ne funkcionišu i što je sednica zakazana za 26. decembar otkazana, gradonačelniku nije smetalo da na sednici gradskog odbora SPS-a odluči ko će biti novi načelnici u Zdravstvenom centru i Bolnici u Vranju.

Nove načelnice: supruga Gradonačelnika, šefa policije, predsednika skupštine grada, direktora Bolnice...

Na mesto v.d. direktora Zdravstvenog centra postavljen je dr Vladimir Stamenković, koji je postao poznat po merama štednje - u vreme kada je strogo zabranjeno zapošljavanje u javnom sektoru, četiri lica potpisala su ugovore o delu za rad na poslovima obezbeđenja ZC-a Vranje.

Iako direktor Vladimir Stamenković još uvek ne želi da odgovara na pitanja novinara, na portalu Bolnice u Vranju već je postavljen ažurirani spisak načelnika bolničkih odeljenja. Imena koja se na njemu nalaze izazivaju čuđenje, a negde i iskrenu zabrinutost pacijenata.

Između ostalog, prema novim kadrovskim rešenjima, nova načelnica urgentnog odeljenja je Milena Antić, supruga gradonačelnika Zorana Antića, dok je za načelnicu fizikalne medicine imenovana je Tatjana Mladenović, supruga je upravnika Doma zdravlja Nenada Mladenovića, inače istaknutog člana SPS-a.

Do određenih kadrovskih promena došlo je i u Domu zdravlja. Naime, nova načelnica stomatologije je Jasminka Velinović, supruga načelnika Policijske uprave u Vranju Slađana Velinovića. I nije to sve, nova načelnica školskog dispanzera je Vesna Tričković, supruga sad već bivšeg predsednika Skupštine grada Dejana Tričkovića koji je u naprednjačkom sukobu predvodio deo SNS-a blizak SPS-u.

Novi načelnik dečijeg dispanzera je Slave Nedeljković, rođeni brat direktora filijale RFZO u Vranju Dragoslava Nedeljkovića.

I odeljenje opšte prakse dobilo je novu načelnicu i to ni manje ni više nego Slađanu Mitić, suprugu zamenika predsednika Skupštine i visokog funkcionera SPS-a Siniše Mitića.

Doskorašnji direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković potvrdio je su se ove smene dogodile i rekao da je ovim činom „licemerje SPS-a izašlo na videlo“.

Trajković je optužio svoje naslednike da su prekršili zakon i upozorio da će neko odgovarati zbog toga. "Ugovor o radu potpisala je nova pravnica Tanja Simonović i ona će primati punu platu, što je strogo zabranjeno. Za kršenje te izmene zakona koji je Vlada Srbije usvojila propisana je kazna u iznosu od dva miliona dinara", objasnio je bivši direktor ZC u Vranju.

On je rekao da se ni za vreme Miloševića na partijskim krućoocima nije odlučivalo o tome ko će se gde zaposliti.

"Na Skupštini su mene optuživali da sam zapošljavao, a evo sada je licemerje izašlo na površinu. Za deset dana zaposlili su pet ljudi, a šesta osoba je u najavi ", kaže Trajković.

Sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a u Vranju Branimir Stojančić u izjavi za lokalne medije demantovao je da se o novim kadrovskim rešenjima raspravljalo u njegovoj stranci. On je izjavio da je novi v.d. direktora to uradio na stručnom kolegijumu u Zdravstvenom centru.

Međutim, Stojančić je demantovao sam sebe jer je na dan kada je došlo do kadrovskih promena u Zdravstvenom centru na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk pomenuo te promene.

"Danas u Zdravstvenom centru Vranje stigla jesen, padaju načelnici ko žuto lišće, a prva ožutela načelnica ginekologije... prvi korak završen, sad pravim drugi..."napisao je Stojančić na Fejsbuku.

Komentara: 0


#   Vranje   Zdravstveni centar   Uroš Trajković   Vladimir Stamenković   Zoran Antić   Branimir Stojančić   Žarko Obradović   Ugovor o radu   Gradski odbor   Ana Tričković   ZC Vranje   predsedništvo
@


 


[ Dodaj komentar ]