Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Susret gradonačelnika Niša i posade ruskog helikoptera

rssBookmark and Share

21.08.2017. Južna Srbija Info

Članovi posade Mi-8, koji se u skladu sa dogovorom između Moskve i Beograda bore sa požarima u Srbiji, pozvani su prošle nedelje od strane gradonačelnika, gospodina Darka Bulatovića, da kao uvaženi gosti posete Gradsku kuću.

Susret gradonačelnika Niša i posade ruskog helikoptera

Susret je protekao u prijatnoj atmosferi karakterističnoj za rusko-srpske odnose. Gradonačelnik se zahvalio Rusima za pomoć koju pružaju srpskom narodu i još jednom napomenuo, u ime svih stanovnika grada, da je velika čast za njih da rade zajedno sa ruskim prijateljima.

Kapetan helikoptera Vladimir Serišev se lično zahvalio gradonačelniku i svim Nišlijama na toplom prijemu i svakodnevnoj pomoći koju pružaju posadi. „Srbija je naša druga kuća!“ - rekao je na kraju.

Po završetku susreta, gradonačelnik je uručio svim članovima posade novo izdanje knjige o istoriji grada Niša i pozvao ih u obilazak grada i njegove okoline, na ekskurziju koja će biti organizovana od strane Gradske uprave u vreme kada njima bude odgovaralo.

Susretu je prisustvovao i načelnik Sektora za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović, koordinator od Sektora za vanredne situacije Sreten Dimitrijavić i rukovodioci SRHC.

Posada helikoptera Mi-8 nastavlja dežurstvo na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu u stalnom stanju pripravnosti, spremna da reaguje u borbi sa vatrom po naređenju Sektora za vanredne situacije.

Komentara: 0


#   Darko Bulatović   Srđan Mitrović   Ruski spasioci   RSHC Ruski humanitarni centar   helikopter
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima