Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trudnica jela hleb sa mišjim repom

rssBookmark and Share

Leskovac 03.11.2017. Jug Media

Jelena Bulatović (28) iz Leskovca, koja je u šestom mesecu trudnoće, umalo nije pojela rep miša u parčetu belog hleba namazanim sa džemom, pa je potom od straha i stresa završila na urgentnom centru leskovačke bolnice.

Trudnica jela hleb sa mišjim repom

Hleb je 28. oktobra kupljen u jednoj od leskovačkih prodavnica, proizvođača „Zotest“ iz Stajkovca kod Vlasotinca, a njen suprug Marko je već u ponedeljak slučaj prijavio nadležnoj gradskoj inspekciji koja još nije reagovala.

“Svi smo u šoku, najpre zbog trudne supruge, ali i zbog naše dve devojčice koje su jela taj isti hleb. Istina je da Jelena na vreme primetila nešto crno ispod džema pre nego što je zagrizla sledeći zalagoaj, ali pitanje je koliko je ta vekna hleba zagađena očigledno ispečenim mišem”, kaže za Jugmediu Jelenin suprug Marko Bulatović.

S druge strane, vlasnik pekare Zoran Milenković, koji se pekarskim zanatom bavi 20 godina, tvrdi da je mišji rep podmetnut.

“Ja smem pred svim sudovima ovoga sveta da se zakunem da je reč o klasičnoj podmetačini i uceni, još ne znam čijoj, jer smo pre pet godina osavremenili tehnologiju i kupili nove mašine gde je nemoguće da uđe ni jedan trun, a kamoli miš, mišji rep, ili bilo koje drugo strano telo”, kaže Milenković koji je od advokata Bulatovićevih već dobio zahtev za vansudsko poravnanje na sumu od 30.000 dinara.

Marko Bulatović kaže da se na taj korak odlučio posle razgovora sa vlasnikom pekare koji je iste večeri došao u njihov dom.

“Nudio je 5 do 6 hiljada dinara da ga ne tužimo, što smo sa indignacijom odbacili. Tužiću ga kako se ovako nešto slično ne bi desilo drugima, za nauk, a mi ćemo u međuvremenu da strepimo od eventualnih zdravstvenih poteškoća”, veli i odbacuje sve špekulacije o navodnom dogovoru i uceni.

Zbog stresa koji je pretrpela, njegova supruga, dodaje, od nedelje mesi sama hleb.

Inače, pojava miševa ili njegovih delova u učestali su u leskovačkom kraju. Miš u parčetu vekne pronađen je 2010. godine u Leskovcu, a u Nišu je jedan kupac pronašo celog miša u hlebu pekare iz Leskovca.

“Te pekare, kao još nekoliko drugih danas više ne postoje upravo zbog slučajeva sličnih ovom mom, a bile su razgnarale posao. Zato ja sumnjam da je meni neko podmentuo rep u hlebu, sumnjam i da je reč i mom hlebu jer sam video samo parče hleba. Boriću se dok imam snage jer sam pre 20 godina počeo sa dva radnika, a danas zapošljavam 20 i svih 6 članova moje porodice radi u pekari, a dnevno proizvedemo između 3.000 i 4.000 vekni hleba. Najviše pohvala dobijamo od komšija, a ne možeš u Srbiji da budeš loš ako te čak i komšija hvali “, rezonuje pekar Zoran Milenković.

Bulatovići, međutim, poseduju račun o kupljenom hlebu u prodavnici „Bole“ na Hisaru.

Milica Ivanović, Jug Media

Komentara: 0


#   Leskovac   Vlasotince   Stajkovac   hleb   pekara   Milica Ivanović   Zoran Milenković   Jelena Bulatović   miš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima