Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu otkriven mural novinaru Miloradu Doderoviću

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Milorad Doderović Doder niški novinar, publicista i pisac dobio je prvi mural u Nišu posvećen novinaru. Mural je oslikan na zidu zgrade u ulici Oblačića Rada, gde je Doder živeo.

Foto: Glas Juga
Foto: Glas Juga

Inicijativa za mural potekla je od njegove porodice i prijatelja, uz podršku Lokalne fondacije Niš i Udruženja novinara Srbije (UNS).

Na otkrivanju murala, njegova supruga Dragica Doderović istakla je da Grad Niš nije nikada dodelio nagradu Doderu, uprkos njegovoj borbi protiv korupcije i nepotizma. „On nema nijednu nagradu iz Niša i bilo mu je jako žao,“ rekla je Dragica.

Zorica Miladinović, novinarka lista „Danas“ i Miloradova dugogodišnja prijateljica, naglasila je da je Doder zaslužio ovaj mural, kao i drugi novinari koji treba da budu prepoznati.

Kampanja za prikupljanje sredstava za mural organizovana je putem platforme Donacije.rs, i za manje od mesec dana prikupljeno je 320.000 dinara zahvaljujući donacijama građana. Niški umetnik Eško Kurtić bio je zadužen za oslikavanje murala.

Milorad Doderović, rođen 1953. godine, četiri decenije se bavio novinarstvom, a od 1994. godine bio je stalni akreditovani dopisnik SBS radija iz Australije. Bio je aktivan u borbi za slobodu medija i bolji položaj novinara, te je kao član Udruženja novinara Srbije dao značajan doprinos ovoj oblasti.

 

 

 


#   Niš   novinari   UNS   Zorica Miladinović   mural   Milorad Doderović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima