Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanje u gradu na Nišavi sve alarmantnije: Umesto knjiga u torbi osnovaca oružje!

rssBookmark and Share

18.10.2014. Novosti

Stanje u gradu na Nišavi sve alarmantnije, posle otkrića da je sedmak pištoljem pretio prvacima.
Izvršioci krivičnih dela u poslednje vreme sve češće mlađi od 14 godina

Stanje u gradu na Nišavi sve alarmantnije: Umesto knjiga u torbi osnovaca oružje!

Incident u kome je učenik sedmog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu kod Niša, pištoljem pretio prvacima ponovo je ukazao da je stanje među mladima u gradu na Nišavi alarmantno! Učenici na nastavu sve češće nose noževe i palice, a izvršioci krivičnih dela u poslednje vreme su i mlađi od 14 godina.

Od učenika je u poslednje vreme, svedoče u PU Niš, zaplenjen veliki broj noževa, bodeža, boksera, bejzbol palica. Svi kod kojih je pronađeno „hladno oružje“ pravdali su se da su tako „opremljeni“ da bi se zaštitili od eventualnih napada.

- U porodicama, kao ključnom faktoru u vaspitanju, najčešće i ne znaju da su njihova deca sklona kriminalu i izvršenju prekršaja - navode u niškoj policiji. - Zanimljivo je da je doskora odnos između devojčica i dečaka, koji su skloni nasilju ili delinkvenciji, bio jedan prema četiri, odnosno od pet izvršilaca dela bila su četiri dečaka i samo jedna devojčica. Danas je to, međutim, među maloletnim osobama drugačije. Od pet nedela tri izvrše dečaci, a dva devojčice.

Načelnik niške policije Srđan Grekulović nedavno je predočio da su, u cilju prevencije nasilja među mladima, pojačane kontrole svih javnih mesta na kojima se oni okupljaju.

Komentara: 1


#   Srđan Grekulović   nož   osnovci   oružje     Desanka Maksimović OŠ   PU Niš   bejzbol palica
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Necko, 18.10.2014.:
    Ne mogu da verujem, kakav naslov!!!! Da li ste pismeni???!!! Posle se bunimo kada se nadobudni beogradjani izivljavaju sa nasim lapsusima!!! Imate li uradnika, vidite li da nesto u naslovu ne valja!!??


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}