Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danica Mrinković: "Sudija u ratu i miru – svedočim“

rssBookmark and Share

Priština 10.05.2017. Južna Srbija Info

Roman „Sudija u ratu i miru – svedočim“ predstavlja svedočenje sudije Danice Marinković o stanju na Kosovu i Metohiji, dok je radila kao sudija Okružnog suda u Prištini, u najtežim mogućim situacijama, koje su usmeravale tokove mira i rata na Kosovu i Metohiji.

Danica Mrinković: "Sudija u ratu i miru – svedočim“

Kao istražni sudija, Danica Marinković rukovodila je celokupnom istragom u Račku 1999. godine, u vreme ratnog vihora nad Srbijom. Ovim istorijskim romanom, kroz svoju životnu priču, otkrila je put svoje herojske borbe za istinu.

O knjizi, autorka kaže: „Svedočim o zbivanjima, stradanju i golgoti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, o pripremama secesionista kroz razne oblike, najpre političke, zatim i ratne, bilo da je reč o napadima, sačekušama, o Klečki, o Račku…“

Sudiji Danici Marinković je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za izuzetne zasluge u oblasti pravnih nauka i postignute rezultate u oblasti pravosuđa.


 
O knjizi će, pored autorke, govoriti:

Ljiljana Bulatović,
Nebojša Nikolić,
Goran Petronijević,
Radomir Rojević.

Četvrtak, 11. maj 2017, u 18 sati, Mala sala Niškog kulturnog centra

 

 


#   knjiga   Nebojša Nikolić   sud   Priština   istražni sudija   Niški kulturni centar   zlatna medalja   1. maj   Goran Petronijević   Danica Marinković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima