Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Film "Istorija Niša" na Filmskim susretima 2018.

rssBookmark and Share

Niš 02.02.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i članica Gradskog veća resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovsi, primili su danas u Gradskoj kući doajena srpskog glumiša Tanasija Uzunovića i ostale članove ekipe koja će u narednih godinu dana snimati televizijsku seriju „Istorija Niša“, od praistorije do danas.

Film "Istorija Niša" na Filmskim susretima 2018.

Serijal, čiji je pokrovitelj Grad Niš, sastojaće se od 15 epizoda, kao i od dvosatnog specijala koji će biti prikazan na Filmskim susretima 2018. godine. Serijal realizuje kompletno niška ekipa. Reditelj je Boba Rajković, scenarista istoričar Nebojša Ozimić, muziku je pisao Borislav Mladenović Ćaba, a producenti su Dragan Videnović i Miodrag Stojadinović. Narator i promoter serijala je naš poznati glumac, rođeni Nišlija, Tanasije Uzunović. On će nas, svojim glasom i pojavom, voditi kroz vekove slavne istorije Niša.

Reč je o kapitalnom delu koje će Niš i njegovu bogatu istoriju i tradiciju predstaviti u najboljem svetlu i tako doprineti daljoj afirmaciji grada i pokazati koliko je kulturno nasleđe veliki, a do sada nedovoljno iskorišćen, turistički potencijal grada.


#   Niš   film   Darko Bulatović   Nebojša Ozimić   Filmski susreti   istorija   kulturno nasleđe   Jelena Mitrovski   Tanasije Uzunović
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima