Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gala koncert kruna Letnjeg kampa baleta

rssBookmark and Share

Vranje 11.07.2019. Južna Srbija Info

Gala koncertom u Domu vojske u Vranju završen je peti Međunarodni letnji kamp za umetničku igru "Summer Dance camp" Vranje 2019. Koncert je bio prilika da dekan Fakulteta za inženjerski menadžment, prof. dr Vladimir Tomašević, uruči plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima.

Gala koncert kruna Letnjeg kampa baleta

U ime grada Vranja plaketu je primio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koju je potom u znak zahvalnosti  predao balet majstoru Bahramu M. Juldaševu iz Rusije.

Plakete su uručene i komandantu 4. brigade kopnene vojske, brigadnom generalu Slobodanu Stopi,  direktorki Doma učenika srednjih škola Maji Ristić, kao i predstavnici Policijske uprave Vranje, Mileni Dimitrijević, dok je zahvalnicu dobila Jasmina Prokić. Kako se čulo ove godine seminar je pohađao rekordan broj učesnika, njih 46 – oro, uglavnom učenika osnovnih i srednjih baletskih škola, plesnih škola i klubova. Bili su tu i studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije. Predavanja su držali balet majstor Bahram M. Juldašev iz Rusije, prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Ana Pavlović, koreograf i pedagog savremene igre Tomek Pomersbah iz Poljske, koreograf i pedagog savremene igre Ognjen Vučinić iz Hrvatske. 

Kamp se održava već pet godina u Vranju u organizaciji Instituta za umetničku igru, a pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment uz podršku grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola.


#   Vranje   studenti   Slobodan Milenković   balet   Dom vojske Vranje   profesionalci   Balektski kamp   Summer Dance camp Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima