Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Humanitarna predstava za decu obolelu od raka

rssBookmark and Share

Vranje 18.02.2014. Rts

Glumci vranjskog pozorišta "Bora Stanković" odigrali su, u Omladinskom kulturnom centru u Vranju, humanitarnu predstavu Žurka kod plavog zeca. Ulaznice su bile poruke i crteži osnovaca namenjeni deci oboleloj od malignih bolesti.

Humanitarna predstava za decu obolelu od raka

U Omladinskom kulturnom centru u Vranju, glumci vranjskog pozorišta "Bora Stanković" odigrali su, humanitarnu predstavu Žurka kod plavog zeca.

Ulaznice su bile poruke i crteži osnovaca namenjeni deci oboleloj od malignih bolesti.

"Znaj da nisi sam, pored sebe imaš mene. Svoj bolesnoj deci želim da što pre ozdrave", ovako su učenici osnovnih škola u Vranju deci oboleloj od malignih bolesti, dali podršku i ohrabrili ih u borbi za izlečenje. Crtali su za njih crteže, pisali poruke i želje.

"Želim da te od sada samo sreća umara. Želim da što pre ozdrave i da se vidimo na igralištu", kažu u publici.

Podršku bolesnoj deci pružili su i glumci vranjskog pozorišta. Oni su odigrali predstavu "Žurka kod plavog zeca". To je njihova druga humanitarna predstava.

Radmila Đoršević, umetnički direktor pozorišta Bora Stanković u Vranju kaže da žele da im daju podršku i da znaju da nikada neće biti usamljeni u svoj toj nesreći koja ih je zadesila.

Zdravstveni centar u Vranju redovnim sistematskim pregledima kontroliše zdravlje dece. To je način i za otkrivanje malignih bolesti.

"Ono što im je potrebno od šire društvene zajednice, jeste podrška i njima i njihovoj porodici. Naša zemlja će u godini pred nama uraditi monitoring i imaćemo registar", kaže Beba Kanački pi-ar Zdravstvenog centra u Vranju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju do 2011. godine u Pčinjskom okrugu, od malignih bolesti obolelo je 19 dece, a u Vranju devetoro dece. Najčešći maligniteti su leukemija, rak limfoma i tumori mozga.


#   Vranje   Zdravstveni centar   pozorište   deca   glumci   Bora Stanković   rak   Beba Kanački
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima