Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klavirski resital Andrije Mamutovića na Fakultetu umetnosti

rssBookmark and Share

20.10.2015.

Klavirskim resitalom pijaniste Andrije Mamutovića, asistenta na Fakultetu umetnosti u Nišu, u utorak 20. oktobra 2015. godine nastavlja se Koncerta sezona FU 2015.

Klavirski resital Andrije Mamutovića na Fakultetu umetnosti

Na programu su dela Roberta Šumana (1810 - 1856).

Koncert počinje u 20 sati a ulaz je slobodan.

PROGRAM
 
R. Schumann
Arabeska op. 18, C dur
Simfonijske etide op. 13, cis moll
Karneval op. 9, Es dur
 
 
BIOGRAFIJA

Andrija Mamutović, klavir (1990, Niš)

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića.

U toku školovanja je osvojio veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije: I nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu (2002, 2004, 2006, 2008, 2010. godine), I nagrada na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu (2001, 2003, 2005, 2007, 2009. godine), I nagrada na takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2002, 2003, 2004. godine), II nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Kragujevcu 2005. godine. Dobitnik je nagrade “Constantinus”, koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku Srbije do osamnaest godina starosti.

Osnovne i master akademske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara. Tokom studiranja je učestvovao na takmičenju mladih pijanista u Nišu (I nagrada), takmičenju “Chopin in memoriam” u Varni (IV nagrada), takmičenju “Ohriski biseri” (I nagrada), Međunarodnom takmičenju mladih pijanista ,,Davorin Jenko“ 2014. (I nagrada), Takmičenju mladih pijanista u Šabcu 2014. (I nagrada).

Zahvaljući nagradi sa Ohrida, dobio je članstvo u organizaciji EMCY koja se bavi promocijom mladih umetnika koji su dobitnici nagrada na međunarodnim takmičenjima. Bio je polaznik majstorskih kurseva prof. Borisa Kraljevića, Miloša Mihajlovića i Jurija Kota.

Nastupao je u više gradova Srbije (posebno se izdvajaju tri koncerta održana u galeriji SANU), Makedoniji (Štip, Bitolj, Ohrid, Skoplje), Bugarskoj (Sofija, Varna), Grčkoj (Volos, Atina), i na festivalima Nimus, Constantinus, Evmelia. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom.

Dobitnik je Konstantinove stipendije i nagrade Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka, kao i diplome fondacije “Zografski” za izvođenje svite za klavir kompozitora Tomislava Zografskog.

Trenutno je student I godine doktorskih studija na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandra Serdara.

 


#   Fakultet umetnosti   obrazovanje   In memoriam   klavir   Andrija Mamutović   Adrija Mamutović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima